EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българският туризъм и "Пътят на коприната"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският туризъм и "Пътят на коприната"

mail15:05 | 28.06.2017прегледи 766 коментарикоментари 0


България може да обособява общи туристически пакети с държавите, включени в инициативата "По Западния път на коприната", каза на форум министърът на туризма Николина Ангелкова.
Западният път на коприната е изключително важен за промотиране на нашето културно-историческо наследство, каза Ангелкова и допълни, че в България има над 40 000 открити артефакти до момента, което ни подрежда на трето място след Гърция и Италия.
    Има много държави, с които можем да обособяваме общи туристически пакети, отбеляза министър Ангелкова. Самото промотиране на този общ проект се прави от Световната организация по туризъм, което може да е допълнителна помощ за България, допълни тя.
     По думите на Ангелкова е хубаво,  че е възможно да правим както съвместни с останалите страни инициативи за представяне на културно-исторически обекти по пътя на коприната, така и инициативи на национално ниво, с които обектите по този път да са с по-висок приоритет.
    В  регистъра на туристическите атракции, който създадохме миналата година и в онлайн платформата "Аз обичам България"  са отразени част от инициативите, които трябва да се реализират по Западния път на коприната, допълни министърът на туризма. 

Ангелкова съобщи, че заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков са изпратили преди две седмици искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър за актуализация на специализираната карта за дюните.
Такова заснемане беше правено през 2011-2012 година, а все още една част от специализираната карта не е влязла в сила предвид обжалванията. По думите й поради природните процеси вече има промени - голямото наводнение от 2013 - 2014 година, особено по Южното Черноморие е довело до нарушаване на голяма част от дюните, а от друга страна специалистите казват, че има дюни, които се новоформират в зависимост от нови природни процеси. Картата ще е готова вероятно за следващия летен сезон.
 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg