EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail07:34 | 29.08.2014прегледи 1298 коментарикоментари 0


"Лудогорец" доведе "Реал"; "Ливерпул" и "Базел" са другите съперници на "орлите", под това заглавие "Стандарт" съобщава на първа страница за изтегления жребий за Шампионската лига. "Лудогорец" стигна до лигата на богатите след драматична победа срещу "Стяуа" след дузпи", припомня "Стандард". Снимки на героя на мача - румънеца от "Лудогорец" Козмин Моци могат да се видят в почти всички днешни вестници. "Моци донесе 8 милиона и 600 хиляди евро на "Лудогорец", пише "Телеграф". "Труд" цитира президента на УЕФА Мишел Платини: С малко пари България и Кипър вкараха отбори в групите на Шампионската лига".
"Руски войски нахлуха в Украйна. Германският канцлер Ангела Меркел иска обяснение от Путин", пише "24 часа" на първа страница. Темата е водеща и за "Капитал дейли", който отбелязва, че украинските и руските версии за случващото се са коренно различни. Сепаратистите явно получават подкрепа, за да възвърнат позиции, най-вече за сухопътен коридор към вече превзетия от Москва Крим, допълва вестникът.
"Мизия чака Шаламанов, той се готви за война с Русия" - под това заглавие "Преса" пише на първа страница, че военният министър трябва да разпореди да се докарат допълнително продукти за полевата кухня в бедстващия град.
"БСП остро възрази срещу обявяването на Русия за враг", пише "Дума". Вестникът цитира казаното от министъра на отбраната Велизар Шаламанов пред БНР, че ще има нова версия на стратегията за отбрана, която възбуди духовете с тезата за заплахата от Русия.
"Вузовете имат 17 477 места повече от завършилите" - това съобщава "Дума" на първа страница.
Икономически теми са водещи за "Труд" и "Сега" - "Бизнес климатът се влошава трети месец, строителните фирми са сред най-черногледите", отбелязва "Труд". "България е 24-та в ЕС по усвояване на европейски пари", пише "Сега". "Служебни министри заговориха за вдигане на осигуровките" е друго заглавие от първа страница на "Сега".
"Монитор" съобщава на първа страница, че след пускането на автоматизирана система за следене на трафика, от 2015 година ще можем да следим през смартфоните си, къде по пътищата има задръствания.
"Заради зачестилите инциденти пловдивският КАТ тръгва на лов за пешеходци", пише "Новинар" на първа страница. Глобата за пешеходци, нарушили правилата, е от 20 до 50 лева.
"Чадърът ще е задължителен през септември" - под това заглавие "Новинар" дава информация за прогнозата за времето през септември.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg