EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българските индекси – в унисон с европейските борси днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българските индекси – в унисон с европейските борси днес

mail18:29 | 04.02.2010прегледи 1238 коментарикоментари 1


Българските индекси се обагриха в червено малко след позитивния старт на БФБ днес. До крaя на търговското време доминираха умерени разпродажби, като единствено измерителя на дружествата със специaлна инвестиционна цел успя да изплува на зелена територия.
Днес се прекъсна положителна серия за SOFIX от началото на седмицата, след като индексът загуби 0.8% от стойността си, но остана подкрепен от 440 пункта. Еврохолд България излезе начело днес. Акцията поскъпна с 1.72% на дневна база, като над 26 000 броя смениха своя собственик. Елана фонд за земеделска земя също се нареди сред печелившите емисии в индекса, а също и Енемона. Инжинеринговата компания се стабилизира след по-активни разпродажби от началото на седмицата.
Днес инфраструктурните компании – въпреки силния старт, натежаха в най-стария измерител. Холдинг пътища и Трей груп холд се разделиха респективно с 3.55% и 1.84% от пазарната си капитализация в рамките на сесията.
По-широкият BG40 бе с най-малки загуби в четвъртък. Албена Инвест Холдинг и Кораборемонтен завод Одесос подкрепиха индекса на дневна база.
В по-общ план по-сериозен дневен оборот регистрираха Енемона АД и индустриален холдинг България, а частично възстановяване, съпроводено със съответен оборот се забеляза при компенсаторните инструменти.


Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.
Източник:Infostock.bg


 
Коментари
 
САШО - 05-02-2010 г. 00:13:54

НЕ КОМЕНТИРАМ. БЕЗ КОМЕНТАР. НИКАКЪВ КОМЕНТАР. КОМЕНТАР,ДРУГ ПЪТ. СМЕШНИЦИ.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg