EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българските акции с най-сериозни поражения от началото на седмицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българските акции с най-сериозни поражения от началото на седмицата

mail16:25 | 09.12.2009прегледи 567 коментарикоментари 0


Днес българските акции понесоха най-сериозни поражения от началото на седмицата. Най-старият борсов измерител се обезцени с над 2% малко след началото на търговския ден и остана трайно под 435 пункта. Почти всички компоненти на индекса завършиха със сериозни негативи, като особено натежаха Спарки Елтос, Централна Коопертивна банка и Албена инвест холдинг. Дружествата се разделиха с над 4% от стойността си. В рамките на индекса единствено Каолин АД-Сеново се стабилизира след първоначални разпродажби и успя да затвори на дневния си връх от 5.774 лева. Ръст при много малък обем след две поредни сесии на загуби отбеляза и ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя.

Голям пакет акции на Първа Инвестиционна банка смени своя собственик днес. Банката се раздели с 3.45% от пазарната си капитализация.

По-широкият BG40 отстъпи до 118 пункта след като губещите емисии в рамките на индекса превишиха близо 6-пъти тези с печалби. Единствено Девин, Кораборемонтен завод Одесос и Топливо подкрепиха измерителя на дневна база.

В по-общ план Елпром – ЗЕМ поскъпна с 11%, след като над 360 акции смениха своя собственик. Компанията бе водеща по ръст за деня.
Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.
Източник: Infostock. Bg



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037