EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Български фирми увеличават износа си он лайн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български фирми увеличават износа си он лайн

mail08:15 | 23.12.2019прегледи 734 коментарикоментари 0


България е първата държава от Източна Европа, която се възползва от глобалната програма, насочена към увеличаване на износа чрез онлайн търговия. eBay Export Revival беше напълно безплатна за участниците и подкрепена от Министерство на икономиката, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и община Пловдив

Пловдив е едва 11-тия град в целия свят взел участие в програмата, след градове от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия  

Петдесет български фирми от пловдивски регион приключиха успешно обучението си в международната програма еBay Export Revival за насърчаване на износа, чрез подкрепа на малки и средни предприятия да продават онлайн. В първата по рода си инициатива в България се включиха фирми от различни сектори, в резултат на което на глобалната платформа eBay вече се предлага разнообразие от стоки произведени в пловдивски регион – от козметика до мода и детски играчки, стоки за дома, автомобила, градината и свободното време.

Инициативата получи подкрепа от Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Община Пловдив. Крайната цел на инициативата е производителите да научат как най-ефективно да продават онлайн и какви са особеностите при представяне на продуктите, за да могат да реализират успешни продажби. В края на четири седмичното обучение участниците имаха свои собствени магазини с управляван инвентар на популярната платформа, а някой от фирмите регистрираха и първите си продажби.

"Много се радвам, че eBay избраха Пловдив и България за своите първи обучения на стартиращи онлайн търговци в региона. Предприемаческата среда и индустрията се развиват много динамично и онлайн търговията е важна част от това развитие, особено - за стартиращите компании. Сигурен съм, че eBay са направили добра селекция от предприемачи за обученията си и скоро ще видим сериозни търговци сред тях. ", коментира Стефан Стоянов, Зам.-кмет “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” на Община Пловдив.

Семинарите за родните предприемачи се проведоха в Пловдив от преподаватели и ментори на eBay, които обърнаха индивидуално внимание на всеки участник и неговите специфични предизвикателства. „Моето включване в програмата eBay Export Revival беше една страхотна възможност да науча повече за платформата. Тя ни помогна да стартираме и да покажем в най-добрата светлина продуктите ни, както и цялостната дейност на фирмата“ каза Лина Андреас, мениджър на Baba's Soapery. “В програмата Export Revival се включихме защото исках да се запознаем с месния бизнес и защото вярвам, че човек винаги може да научи нещо ново“, каза Стефан Ташев, мениджър на Тарос Трейд.  

Онлайн магазините на включилите се в програмата фирми са достъпни до 182 милиона клиенти на eBay от целия свят и отговарят на най-съвременните изисквания, за удобство функционалност и достъпност. Продукти на участващите в програмата компании са  представени на специално разработена страница Made in Bulgaria (Произведено в България), която eBay се ангажира да създаде, за да насочи вниманието на купувачи от целия свят към родната продукция. Страницата Made in Bulgaria включва и видео представянията на някои от търговците от град Пловдив. Над 8 000 са вече наличните на глобалната платформа продуктите на компаниите, които взеха участие в програмата – от детски стоки и сапуни ръчна изработка то части за коли и мода.

България е първата държава от Източна Европа, която се присъедини към специализираната програма eBay Export Revival подпомагаща местните собственици на фирми да предлагат своите уникални продукти на милиони купувачи от целия свят. Град Пловдив бе избран за провеждане на обучителните сесии, като е един от най-бързо развиващите се нови индустриални центрове в страната.

Export Revival е част от глобалната инициатива на eBay Retail Revival, която вече се проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми.

“България е много важен пазар в нашето портфолио, поради което Пловдив стана първият град в региона, който участва в нашата глобална инициатива Export Revival, насочена към развитие на местния бизнес. Пловдив може да се похвали с много талантливи и успешни предприемачи, които са предопределени да намерят много нови клиенти извън България. Това ни стана ясно, когато през лятото получихме стотици кандидатури за програмата. Днес сме горди, че 50 нови бизнеса от област Пловдив успешно завършиха програмата и се присъединиха към общността на повече от 10000 продавачи на eBay от България. Много сме благодарни на нашите партньори в община Пловдив, Министерство на икономиката и Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, както и на нашите бизнес партньори, които ни сътрудничат в това дълго пътуване. Очакваме с нетърпение хилядите международни продажби на нашата платформа на всички участници в проекта.”, сподели Иля Кретов, генерален мениджър за Източна Европа, Русия и Израел на eBay.

Във всички градове, където инициативата е проведена, се отбелязва икономическо оживление и засилване на износа на местно произведени продукти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

МРЗ в ЕС: От 332 евро до 2202 евро

11:35 | 12-01-21 | 293