EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български еко продукти в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български еко продукти в Румъния

mail06:30 | 04.10.2013прегледи 609 коментарикоментари 0


Изложение на екологични продукти с участието на 34 производители от окръг Олт (Южна Румъния) и област Плевен, България, ще бъде открито днес в румънския град Слатина в рамките на проект за трансгранично сътрудничество между Окръжния съвет на Олт и Националното сдружение на малкия и среден бизнес в България, съобщи Аджерпрес. Проектът е финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България с безвъзмездни средства на стойност 1,1 милиона евро. Лидер на проекта е Окръжният съвет на Олт, а Националното сдружение на малкия и среден бизнес в България е партньор.
Заместник-председателят на Окръжния съвет на Олт Мариус Опреску уточни на пресконференция днес, че изложението, което ще бъде открито в Културния дом на синдикатите в град Слатина, обединява по равен брой производители от окръг Олт и от област Плевен, които ще представят зеленчуци, плодове, мед, сирена и колбаси. Експозицията ще бъде закрита утре следобед. В рамките на проекта ще бъде създадена и верига онлайн магазини за екологични продукти, но преди това трябва да бъдат решени контестациите, внесени след провеждането на търговете, посочи още Опреску.
Той уточни, че това е четвъртият съвместен проект на Окръжния съвет на Олт и партньори от българска страна, като другите три проекта се отнасят до инфраструктурата и са на обща стойност над 21 милиона евро.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg