EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българо-македонски форум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-македонски форум

mail12:52 | 23.06.2014прегледи 1333 коментарикоментари 0


Увеличаване на търговско-икономическия обмен и засилване на трансграничното сътрудничество са главните теми на македонско-българските бизнес експо дни, които ще се състоят днес и утре в Щип и Кочани, съобщи агенция МИА. Пред около двайсет кметове от двете страни и представители на 50 компании ще бъдат представени финансовите потенциали и условията за кредитиране от страна на двете държавни банки за развитие.
На форума ще присъстват вицепремиерът и министър на финансите Зоран Ставрески. Очаква се да присъства и българският вицепремиер по икономическото развитие Даниела Бобева. Компании от Македония и България ще поставят свои щандове на платото пред ректората на университета "Гоце Делчев" в Щип - Ново Село. Очаква се деловите партньори от двете държави да осъществят и преки бизнес контакти.
В Кочани ще бъдат организирани дебати по съвместни проекти от трансграничното сътрудничество, тяхното финансиране и по-голямото използване на европейските фондове за тази цел. Организатори на експо дните са Македонско-българската стопанска камара, общините Щип и Кочани, Центърът за развитие на Източно планския регион и университетът "Гоце Делчев".

 


Тагове: бизнес, форум
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg