EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българка оглави Sanofi за девет държави в ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българка оглави Sanofi за девет държави в ЦИЕ

mail18:01 | 02.02.2021прегледи 2254 коментарикоментари 0


Лора Ивчева ще оглави девет държави в Централна и Югоизточна Европа за Sanofi* - една от водещите иновативни фармацевтични компании в света. Тя ще отговаря за координацията между различните направления в компанията, идентифицирането на потенциал за бизнес развитие в отделните пазари и подобряването на ефективността на работата на Sanofi, в унисон със заложените цели на компанията по държави. Под шапката на регион Централна и Югоизточна Европа се включват девет държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания.

„В новата си роля ще продължавам да работя усилено за увеличаването на достъпа на пациентите от региона до иновативни лекарства и за подобряването на здравната грижа за всички нуждаещи се. В партньорство със здравните власти, вярвам, че чрез осигуряването на достъп до превенция и съвременно лечение на редица заболявания, можем заедно да намалим тежестта върху здравната система и да работим в полза на пациентите и обществото като цяло.“, коментира Лора Ивчева.

Лора Ивчева има над 20 години опит в Sanofi. Тя стартира кариерата си в Sanofi като единствен служител в  отдел „Логистика“. Скоро след това е промотирана в мениджър на отдела, сформира екип и развива дейността на компанията в това направление. През 2012 г. е пoвишена като директор отдел „Бизнес развитие и подкрепа на продажбите“ за Румъния, България и Унгария. През 2015 г. става търговски директор на Sanofi в България, а през 2016 г. е назначена за директор „Търговски операции“ за регион Централна и Югоизточна Европа. От 2019 годината изпълнява позицията управляващ директор на българския офис на Sanofi и е генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението на Sanofi за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Тези две позиции ще продължи да я съвместява и с новата си функция.

Лора Ивчева е завършила Софийски университет „Св. Климент Охридски“, омъжена е, с две деца.

 

--------------

*Sanofi е глобална биофармацевтична компания, предпазваща от заболявания чрез ваксини, предоставя иновативни лечения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg