EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България ще изнася сирене за САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България ще изнася сирене за САЩ

mail11:15 | 29.07.2012прегледи 1023 коментарикоментари 0


В резултат на проведени преговори между САЩ и ЕС, водени в рамките на Световната търговска организация, бе постигнато споразумение, с което България и Румъния ще станат част от квотата за внос на европейско сирене в САЩ. Тази квота дава възможност за внос на сирене по код 0406 от Комбинираната номенклатура (КН) на САЩ при намалено вносно мито.
Желаещите да изнасят сирене в рамките на квота за САЩ се нуждаят от лицензия за износ, пояснява МЗХ. Заявителите представят доказателства, че са изнасяли продуктите от въпросната квота за Съединените щати поне през една от предходните три календарни години и че определеният от тях вносител е дъщерно дружество на заявителя. Заявленията за лицензии за износ се придружават от декларация от определения вносител, който удостоверява, че е избираем, съгласно действащите правила в Съединените щати за издаването на лицензии за внос за продуктите от код по КН 0406
Заявления за лицензия се подават в Централното управление на Държавен фонд „Земеделие”, София. Кандидатите трябва да бъдат физически или юридически лица и да са регистрирани в сектор „Търговски механизми” на ДФЗ преди първото си кандидатстване за лицензия за износ. Образецът на заявлението и документите, необходими при регистрация, можете да изтеглите от интернет страницата на фонда – раздел „Селскостопански пазарни механизми”, меню „Търговски механизми”. Заявленията за лицензии се подават от 1 до 10 септември на годината, предхождаща квотната година. Лицензиите ще се издават до 15 декември. Те са валидни от 1 януари до 31 декември през квотната година.


 


Тагове: сирене, износ, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg