EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България, Турция и Полша отварят работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България, Турция и Полша отварят работни места

mail17:35 | 08.03.2011прегледи 920 коментарикоментари 0


Перспективите за наемане на работна ръка през второто тримесечие на годината са най-оптимистични за страните с нововъзникващи пазарни икономики като Бразилия, Индия и Турция, а България е сред държавите, в които се очаква по-висока активност при наемането през второто тримесечие спрямо първото, показва проучване на компанията за човешки ресурси Mаnpower.
Търсенето на служители в Индия е на най-високото равнище от началото на проучванията в страната през 2005 година, посочва компанията в прессъобщение.
Според проучването работодателите в 33 от 39 страни и територии отбелязват различна степен на положителна активност за наемане на работа през второто тримесечие. Работодателите в Индия, Тайван, Бразилия, Китай и Турция изразяват най-високи очаквания за наемане на служители, а работодателите в Гърция, Испания, Ирландия и Италия са с най-ниски очаквания за нови работни места.
Плановете на работодателите за наемане на нови работници в страни като Канада, САЩ, Норвегия и Франция, макар и положителни, са по-занижени и показват различното темпо на възстановяване на световния трудов пазар, отбелязва агенцията.
Перспективите за повече работни места през второто тримесечие спрямо първото са по-добри в 18 страни, а на годишна основа - в 25 страни. Работодателите в САЩ очакват да наемат повече хора в 10 от общо 13 промишлени сектора спрямо
предходното тримесечие. Според данните на проучването за перспективите за наемане
на работна ръка работодателите в Източна Европа са по-оптимистично настроени, отколкото през първото тримесечие."Най-голяма активност за наемане на работна ръка в Европа, Близкия изток и Африка се очаква да има в Турция, България, Белгия и Полша, а най-малка - в Испания и Гърция", уточнява Mаnpower.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg