EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

България с най-нисък дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с най-нисък дефицит

mail12:12 | 04.01.2021прегледи 546 коментарикоментари 0


България завърши годината и влиза в новата с най-ниския дефицит в ЕС, освен това страната ни е и с най-нисък външен дълг в Европа, коментира премиерът Борисов, който бе на посещение на варненски завод за електроуреди. Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60-40 във Варна са запазени 10 000 работни места. По време на пандемията компанията се е възползвала от подкрепата на правителството за запазване на работниците си. „С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв. Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева, която бе заедно с премиера Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните. Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия. Борисов подчерта, че активно продължава изграждането на АМ „Хемус“. „Обещал съм на варненци „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти“, добави министър-председателят.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят. Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г.,  когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот. „Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно - хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886