EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България с военни поръчки за Ирак и Алжир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с военни поръчки за Ирак и Алжир

mail16:39 | 30.05.2012прегледи 588 коментарикоментари 0


Ирак ще закупят от България 500 МТЛБ-та - всяко на стойност около 300 000 лв.; Алжир - артилерийски изстрели системи и боеприпаси на стойност 36 млн. евро. Това съобщи пресслужбата на МС „Очаква се в най-скоро време да подпишем договор и с Индия в размер на 55 млн. евро, тъй като също проявяват интерес към родните производства в сектор отбрана.”, съобщи премиерът Борисов, който откри Десетата юбилейна международна изложба на отбранителна техника "ХЕМУС - 2012 - отбрана, антитероризъм и сигурност" в Пловдив.
Основна цел на изложбата е да стимулира развитието на отбранителната промишленост, като предоставя на производителите и търговците възможност да представят въоръжение и бойна техника, както и целия спектър от отбранителни продукти. Създава възможност за кооперирани производства, ремонтна дейност и съвместни научно-технически разработки на нови изделия с военно предназначение.
От 2011г. идейната концепция на изложбата е разширена и обогатена в три направления „ОТБРАНА, АНТИТЕРОРИЗЪМ И СИГУРНОСТ“. Особено място се отделя на научно-развойната дейност, с организиране на научна конференция, демонстрационни и тестови стрелби, представяне на учебни заведения.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg