EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България представя храни, билки и напитки в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България представя храни, билки и напитки в Берлин

mail17:10 | 20.01.2011прегледи 1179 коментарикоментари 0


България отново ще представи най-доброто от традиционните си храни, билки и напитки на "Зелена седмица 2011" в Берлин, където страната ни има свой щанд от около 100 кв. метра.
Седемдесет и шестото международно специализирано изложение за селско стопанство, хранителна индустрия и градинарство, считано за най-големия потребителски панаир в света, ще се открие тази вечер в германската столица. С традиционните си над 1500 изложители от около петдесет страни, изложението ще превърне Берлин за десет дни (от 21 до 30 януари), в столица на кулинарните изкушения.
Производители на храни и напитки от цял свят ще използват "Зелена седмица", за да представят своите продукти, за проучване на пазара и затвърждаване на имиджа си.
Организатор на българското участие и тази година е министерството на земеделието и храните, а бизнес делегацията ни се представлява от Искра Вълчева - пълномощен министър и представител на постоянното представителство на България по земеделие в Европейската комисия.
По традиция изложението се съпътства от множество семинари и конференции. То е място на среща на министри на земеделието, бизнесмени, политици, мениджъри и специалисти в областта на хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство.
В рамките на изложението е предвидена и среща на върха на министрите на земеделието. Тази година партньор на изложението "Зелена седмица" е Полша. На най-престижното световно изложение за храни България ще бъде представена от осем компании, сред които производители на месни и млечни продукти, вино, етерично-маслени продукти, билки и за първи път на биопродукти на Националния охльовъден клъстер.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg