EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България поканена в проект на Китай и Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България поканена в проект на Китай и Турция

mail15:41 | 28.10.2010прегледи 790 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес в Пекин проведе серия от срещи с министъра на транспорта на Китайската народна република Ли Шънлин, министъра на железните на Китайската народна република Лиу Джъдзюн, както и с водещи китайски компании.
Александър Цветков получи предложение от министъра на железните Лиу Джъдзюн България да се включи в общ проект с Китай и Турция за високоскоростни железопътни превози. Предстои да започнат преговори и консултации на техническо ниво за да бъде подготвено подписването през месец декември на тристранно споразумение.
Цветков представи възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура на България. По време на разговорите бе взето решение за създаването на контактна работна група, тъй като има реален интерес от страна на Китай.
Цветков представи България, икономическата ситуация и възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура в страната и пред журналисти от радио Китай, радио Пекин и в. Economic Daily News.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165