EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

България обсъжда предложенията на Газпром

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България обсъжда предложенията на Газпром

mail14:05 | 14.03.2017прегледи 819 коментарикоментари 0


България ще анализира в срок от седем седмици ангажиментите, предложени от "Газпром" на Европейската комисия /ЕК/, съобщиха от Министерството на енергетиката. От министерството посочват, че на 13 март 2017 г. ЕК е отправила покана към всички заинтересовани страни да предоставят становища относно представените от "Газпром" ангажименти в отговор на опасенията за конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа.
Газовите дружества и Министерството на енергетиката в България към настоящия момент се запознават с предложенията за поемане на задължения от страна на "Газпром". Българската страна разполага със седем седмици, в които да изрази становище относно предложените мерки, като би искала да е сигурна, че обявените ангажименти действително ще отстранят всички съмнения на ЕК за извършени нарушения от страната на "Газпром".
Процедурата на предстоящите консултации дава две възможности. Едната е ЕК да приеме предложенията, направени от "Газпром", така както те са формулирани в момента. Другият вариант е обявените мерки да бъдат изменени, ако постъпят съответни предложения от заинтересованите държави. Българската страна си запазва правото допълнително да коментира финалния вариант на ангажиментите, които "Газпром" предлага да поеме, посочват още от министерството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg