EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България и Кипър е-свързани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България и Кипър е-свързани

mail12:45 | 14.06.2012прегледи 473 коментарикоментари 0


Електронна информационна система ще свърже социалните системи на България и Кипър, съобщи кореспондентът на БНР в Кипър. Тя се реализира в рамките на съвместен проект на двете социални министерства, тридневна експертна среща по който започна днес в Никозия.
Българите, живеещи в Кипър, ще получават по-бързо и по-лесно необходимите им документи и социални плащания от двете страни, ще се ускори излизането на решения за пенсиониране и други социални случаи. Тези процедури значително ще се подобрят с изграждането на обща за България и Кипър електронна информационна система в социалната област. Чрез нея ще се модернизира координацията между социалните системи на двете страни, което ще е от полза за нуждаещите си от социални услуги граждани.
Тези проблеми се обсъждат на започналата днес в Никозия тридневна експертна среща. В нея участват 7 представители на Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националния осигурителен институт и Националната агенция по приходите, които ще бъдат свързани в бъдещата система. Техни партньори от кипърска страна са социалното и финансовото министерство.
Съвместният проект между двете социални министерства започна през декември 2011 година и се финансира от европейски фондове. Крайният резултат се очаква през 2014 година, когато електронната система трябва да заработи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg