EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България в топ 10 на туристическите дестинации за 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България в топ 10 на туристическите дестинации за 2011

mail10:20 | 01.11.2010прегледи 1017 коментарикоментари 0


България е сред 10 - те топ туристически дестинации за 2011 г. на световноизвестния туристически справочник "Лоунли планет". Страната ни е на пето място в класацията на справочника, представяща 10-те страни, които туристите трябва да посетят през идната година.
Преди България в класацията на туристическия справочник се нареждат Албания, Бразилия, Кабо Верде и Панама. След петото място съответно са Вануату, Италия, Танзания, Сирия и Япония.
За тези, които гледат внимателно, България винаги е имала своя чар, отбелязва изданието - в най-големите й градове, в заснежените планински върхове и ски-писти, по плажовете, покрити със златист пясък, и древните пристанищни градове по крайбрежието на Черно море. През годините обаче славата на страната бе позасенчена от по-известните й съседи. Сега обаче нещата се променят, посочва "Лоунли планет".
Страната вече гордо е част от Европейския съюз на 21-ви век и получава по-голямо внимание, а и самочувствие.Ски-курортите са дестинация за европейците, които търсят по-евтина алтернатива, по крайбрежието на Черно море все още могат да се намерят незастроени местенца, а чудесната винарска индустрия процъфтява, заключава справочникът.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg