EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Необходима е нова стратегия за туризма в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Необходима е нова стратегия за туризма в България

mail09:37 | 11.11.2009прегледи 774 коментарикоментари 0


Необходима  е концепция за използването на  минералните водоизточници, каза в интервю за БТА Стефан Шарлопов - председател на  Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Би трябвало държавата като държава и като собственик на минералните водни ресурси да има концепция за тяхното използване, защото в момента нашата ситуация е: вода газим, жадни ходим, коментира той.
Стефан Шарлопов отбеляза, че вече се водени разговори, а предстоят и други с
министъра на околната среда и водите Нона Караджова, на които са обсъждани различни варианти за използването на минералните водоизточници на страната.
Председателят на  Българския съюз по балнеология и СПА туризъм каза, че          очаква от държавата в изработването на новата визия за националния туристически продукт освен културно-историческият елемент, там да намери достойно място
балнео, СПА и уелнес туризмът. Необходимо е да се довършат преговорите с Европейската СПА асоциация и да се приемат критериите и стандартите от Европа в новия закон за туризма, който се работи в момента, каза той.    
В европейски план СПА и уелнес туризмът показва покачване въпреки кризата, което е още една гаранция и още едно доказателство, че това е бизнес с огромен потенциал, коментира Шарлопов. Той отбеляза още, че вече е коментирана темата за търсене на възможности за законов регламент, чрез който разходите на европейците от Западна Европа за рехабилитация в България да се признават като разход от здравни
каси на съответните страни.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg