EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България в ръководството на Водната конвенция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България в ръководството на Водната конвенция

mail15:00 | 05.12.2012прегледи 767 коментарикоментари 0


За първи път в ръководните органи на Водната конвенция е избран представител на България – Ваня Григорова, изпълнителен директор на ИАОС. Завърши Шестата среща на Страните по Конвенцията за опазване и използване на трансграничните водни течения и международните езера (Водна конвенция), която се проведе от 28 до 30 ноември 2012 г. в Рим, Италия. Страни по конвенцията са 39 държави в региона на Икономическата комисия за Европа на ООН.
През февруари 2013 г. ще влезе в сила изменение на Водната конвенция, с което се постига разширение на приложното поле на конвенцията и извън региона на Икономическата комисия за Европа на ООН и тя се превръща в правна рамка в световен мащаб в областта на управлението на трансграничните водни ресурси.

Заради предстоящото разширение на приложното поле на Водната конвенция, на проведената Шеста среща на страните беше създаден Комитет по прилагането и съблюдаването към Водната конвенция, състоящ се от 9 членове, който има съвещателни и консултативни функции. Пет от членовете му са с пълен мандат от 6 години и четирима са с половин мандат от 3 години, като кандидатури са издигнали 16 държави, между които и България.
Ваня Григорова – Изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда, бе избрана за член на Комитета по прилагането и съблюдаването към Водната конвенция с пълен мандат от 6 години. С избирането й за първи път в ръководните органи на Водната конвенция има представител на България, което е значителен успех за страната ни./МОСВ/Снимка: ИАОС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg