EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България в "Европа и виното" във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България в "Европа и виното" във Франция

mail15:21 | 25.10.2010прегледи 942 коментарикоментари 0


За първи път България участва като страна почетен гост на годишния форум "Европа и виното" във френския град Тур, където български вина бяха представени на дегустационен щанд, съобщи МЗХ.
Фирмите, които се отзоваха на поканата на министерство на земеделието и храните да предоставят безвъзмездно мостри за участие във форума бяха Тера Тангра и Телиш. Чрез Изпълнителната агенция по лозата и виното бяха предоставени и мостри на винопроизводители с марки "Хан Крум", Винпром - Ямбол, "Винекс"- Преслав, Винпром - Славянци, Винпром - Поморие, "Старосел", "Вила Юстина", Винпром - Търговище, "Тодоров", Винпром "Карнобат".
В семинарната част участва изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев и началникът на отдел "Плодове, зеленчуци и маркетингови стандарти" към МЗХ Георги Ралчев.
Целта на форума "Европа и виното" бе да се предизвика дебат по отношение на това какво място заема виното в Европейската общност. Събитието се проведе по инициатива на президента на френската асоциация "Европа Вал дьо Лоар" Сабин Тиле под патронажа на Европейската комисия и с подкрепата на ЮНЕСКО.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg