EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

България благодари на туристи с 400 хил. картички

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България благодари на туристи с 400 хил. картички

mail10:03 | 21.09.2017прегледи 9929 коментарикоментари 0


"България благодари на 400 000 чуждестранни туристи, предпочели да почиват в страната, с уникални картички, които разказват за богатата история на страната, предава CNN Greece. Телевизионният канал съобщава, че върху сувенирната картичка е изписано "Благодаря Ви, че избрахте България!" и са изобразени стенописи от тракийската Казанлъшка гробница и от православният Рилски манастир. В репортажа се уточнява, че идеята за установяване на пряк диалог с туристите е на министъра на туризма Николина Ангелкова, а тези от почиващите в България, които ще получат уникалния сувенир, са от различни страни и са определени по случаен принцип. CNN Greece предава, че България, която има малко над 7,1 млн. население е посрещнала от януари до юли на настоящата година повече от 5 млн. чужди туристи, което е със 7,2 % повече от 2016 г.

Телевизията цитира министър Николина Ангелкова, която заявява, че "това е малък жест към нашите гости" и смята, че по този начин в България се създава база данни за туристи, които в бъдеще отново ще посетят страната.

Гръцката държавна информационна агенция АПЕ предава, че над 400 000 туристи ще получат сувенирна картичка с посланието "Благодарим Ви, че избрахте България" и коментира, че с този ефектен жест българското министерство на туриста цели към утвърждаването на България като постоянна туристическа дестинация.

"Нania" и "Inews" пишат, че "картичката на благодарността представлява печатно копие на пощенската марка, посветена на туризма, носи посланието, с което България се представи на 22-рото общо събрание на Световната организация на туризма в Ченду, Китай", докато специализираните туристически издания "Рhotoreporter", "Тornosnews","Newpost","Zougla"и "Newsbeast" цитират съобщенията на Reuters и АПЕ за жеста на българското министерство на туризма и отделя специално място на министър Николина Ангелкова, която смята че именно персоналния подход към туристите обещава най-големи гаранции за превръщането на България в предпочитана туристическа дестинация.

Кипърските издания "Сyprusnews" , "Сytoday" и "Аlert" извеждат в заглавие "България благодари на 400 000 туристи за техния избор да предпочетат отдих в страната" , като допълват, че туризмът дава над 13 % от брутния вътрешен продукт на България. Белгийското издание на "Рaris match" пише за инициативата на българското министерство на туризма в публикация, която е озаглавена "България каза "Благодаря!" на туристите" (Touristes, la Bulgarie vous dit « Merci»).

В публикацията се съобщава, че до края на юли България е била посетена от 5 млн. чужди туристи, които могат да очакват да ще попаднат сред 400 000 щастливци, които ще получат личната благодарност на министъра на туризма Николина Ангелкова затова, че са предпочели страната като желана дестинация. "Рaris match" и Агенция "Belga News" смятат, че тази инициатива е особено успешна в "момента, в който туризма обещава да се превърне в най-бързо развиващия се сектор в икономиката на най-бедната от страните на ЕС".

В статия под заглавие "Merci d'avoir choisi la Bulgarie" френският "Le Figaro" пише, че за първи път 400 000 чужди туристи, предпочели България като дестинация, ще получат пощенски картички лично подписани от министъра на туризма Николина Ангелкова в знак на благодарност, че са предпочели страната. Според "Le Figaro" представените върху картичката уникални стенописи от Казанлъшката гробница и Рилският манастир са само част от богатото историческо и културно наследство на България. Френската телевизия "Еurope 1" съобщава, че "България ефектно благодари на 400 000 туристи, посетили страната през настоящата година, като пощенските картички които те ще получат носят надписа "Благодаря Ви, че избрахте България с подписа на ресорния министър Николина Ангелкова".
AFP съобщава за инициативата на министър Николина Ангелкова да благодари на 400 000 чужди туристи и отбелязва ръстът на българския туризъм през последните години, както и значението, което постигнатите показатели имат за развитието на икономиката на страната. Румънската държавна агенция "Аgerpres" , както и изданията "Сapital" , "Нotnews" , "Stirilepescurt" , "Newskeeper" съобщават, че България благодари на 400 000 туристи, които са посетили страната през настоящата година на фона на протестите, които населението на други европейски страни организират срещу чуждите туристи. Румънските медии отбелязват ефектния жест на българското министерство на туризма и припомнят, че все повече румънци предпочитат България като своя постоянна туристическа дестинация.

Турската телевизия "TRT" съобщава, че "България, която въпреки че продължава да е най-бедната страна от ЕС, продължава да развива успешно своя туризъм и доказателство затова е благодарността, която изпраща със специални пощенски картички на 400 000 чужди туристи, които са я предпочели като туристическа дестинация."

Албанските и косовските вестници, агенции и електронни издания "GazetaTema","Кoha","Kosova Press","Syri","Вotasot"и "Flaka" се обединяват в твърдението, че "София изпраща специални картички с благодарност към 400 000 чужди туристи, посетили България през настоящия туристически сезон." "Flaka" съобщава, че "България показа, че не забравя своите туристи и им благодари по особено оригинален начин, изпращайки им персоналната благодарност на министър Николина Ангелкова". Изданието припомня, че Казанлъшката гробница и Рилският манастир, които са изобразени на сувенирната картичка. са две от основанията за културната гордост на страната и старателно превежда на албански език фразата “Thank you for choosing Bulgaria” (Faleminderit që zgjodhët Bullgarinë), като не пропуска да отбележи партньорството между България и Албания в сферата на туризма.

Босненското "Радио Сараево" излъчва репортаж за инициативата на българското министерство на туризма, в който съобщава че всеки турист, който е посетил България може да се надява да получи уникалната пощенска картичка, с която министър Николина Ангелкова иска да каже “Hvala što ste izabrali Bugarsku”. Белградският "Blic" избира за заглавие "Hvala na poverenju"(Благодаря за доверието), като пише, че "България е избрала уникален начин да благодари на туристите, които са я посетили и да ги покани да се върнат отново на нейните курорти".

Българската благодарност, отправена чрез пощенски картички към 400 000 чужди туристи и развитието на българския туризъм през последните години се отбелязва от Радио "В-92", телевизия RTRS, Радио 021, Vesti и други сръбски, босненски и хърватски издания. Македонското електронно издание "Фактор" публикува статия, озаглавена "Изненада за туристите в България", в която се казва, че ако сте били на почивка на Черно море напълно възможно е на домашния си адрес да получите пощенска картичка, която да ви напомня че България ви очаква отново.

Изданието съобщава, че ръстът на чуждите туристи в България до края на юли е над 7,2 %, а общият им брой надхвърля 5 млн. души. Инициативата на българското министерство на туризма да благодари на 400 000 туристи, избрали България за своя туристическа дестинация е отразена и в специализираните световни туристически издания "Тravelmole" , "Investellar" , "Raveller 24" , "Tripzilla" , "NDTV" , "News 18" , "Balkanjewel" , "Travelwirenews" , "Atorus" (Русия), "Pitert" (Русия), "Nation" (Пакистан) и др. /обзор на агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg