EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - вече периферен пазар за имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - вече периферен пазар за имоти

mail12:12 | 20.05.2010прегледи 1532 коментарикоментари 1


Милена Ганчева
Чуждите инвеститори имат или неутрално или негативно отношение към България, стана ясно на конференцията за устойчиво развитие на имоти БалРек, проведена в София. Те не вярвали на макроикономическите показатели на България, а и корупцията е сред основните фактори, които ги отблъскват. 
Големите чужди инвеститори предпочитат да вложат средствата си в готови проекти, а не в изграждането им, коментира Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International на . Според него Източна Европа няма да се радва на висок интерес от страна на вложители тъй като те предпочитат по-ниска доходност на собствения си пазар, отколкото висока в чужд, обясни още той. По думите му България е периферен пазар за инвестициите в имоти.
Имотният пазар в България ще се раздвижи след средата на 2011 г., каза Кристофър Павлов, главен икономист в УниКредит Булбанк.
Неговата прогноза се разминава с някои от вече направените от различни шефове на имотни акенции, че през третото или четвърто тримесечие на годината може да се очаква плавен ръст на цените. Вече има задържане на офертните цени на жилища и дори ръст в някои столични квартали, но това е по-скоро желание на продавачите, а не реалност, коментира управителят на „Явлена” Страхил Иванов. 
Специалистите от бранша обаче ще разчитат предимно на български клиенти, а не на чужди.
Засега основните чужденци, които обаче са много малко, са руснаци. И тук не става  дума за олигарси, а предимно за хора, които искат да прекарат летата тук, да избягат от студените руски зими, твърдят руски имотни агенции. Руснаците разполагат с малки бюджети от по неколкодесетки хиляди евро. За разлика от руснаците англичаните масово продават имотите си в България.


Тагове: имоти, България
 
Коментари
 
Nikola - 22-05-2010 г. 09:32:07

няма да има раздвижване на пазара през 2011, а ще има последтвия от кризата, за която все още не се знае кога ще свърши. Но България е била, е и ще бъде встрани. Докато е България ще е така. Винаги съм съветвал моите познати от чужбина да избягват нашата кочина. Защото е кочина и вони! Независимо къде ще си: вътре, на покрива...все вони!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg