EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - важен пазар за гръцката област Серес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - важен пазар за гръцката област Серес

mail15:31 | 22.03.2010прегледи 1851 коментарикоментари 0


България се превърна в един от най-важните пазари за производителите от северната гръцка област Серес, се посочва в материал на гръцката агенция АНА-МПА.
От няколко години около 120 гръцки фирми от Серес развиват дейност в България, или с помощта на дъщерни фирми, или чрез търговски обмен с български компании.
Съседната страна остава "гостоприемен и положителен пазар" за продукцията от Серес, посочва агенцията. Интересът на фирмите и от двете страни на границата се засилва, като се поставя акцент върху разработването на нови сфери на сътрудничество и укрепване на старите.
Дългогодишното сътрудничество на бизнес средите от двете страни на границата е било потвърдено на неотдавнашна среща на представители на български и гръцки фирми, на която са били сключени нови договори, главно в сектора на хранителната
промишленост, посочва заместник-председателят на Търговско-промишлената камара на Серес Евстатиос Политис.
Срещата се е състояла в рамките на форум, организиран от камарата и Бюрото за икономически и търговски въпроси към гръцкото посолство в София.
Положителните тенденции в търговията подготвят почвата за създаване на нови възможности за сътрудничество и в други сфери, като например туризма, посочва Политис.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4226