EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България&Холандия в земеделието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България&Холандия в земеделието

mail11:00 | 30.09.2014прегледи 1379 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните Васил Грудев и извънредният и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. Том ван Орсхот подписаха съвместна декларация за сътрудничество в областта на селското стопанство между двете страни в МЗХ. Споразумението ще разшири взаимодействието между двете страни. Основни приоритети в него са развитието на българския оранжериен сектор и създаване на организации на производителите. Министър Грудев подчерта, че и двата приоритета са от изключително важно значение за българските производители на плодове и зеленчуци, тъй като в момента те търпят големи загуби от руското ембарго. Той посочи, че участието им в организации на производители ще им помогне за по-доброто реализиране на продукцията им.

Друг съществен приоритет е сътрудничеството по отношение на прилагане на реформираната Обща селскостопанска политика, както по отношение на Първи, така и на Втори стълб.
В декларацията е заложено още сътрудничество в областта на животновъдството, аграрната наука и образование.
На срещата стана ясно, че ще бъдат осъществявани обучения на български специалисти и експерти в Кралство Нидерландия./МЗХ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg