EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българи с международна награда за коучинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи с международна награда за коучинг

mail14:20 | 04.10.2011прегледи 1508 коментарикоментари 0


Професионалните коучове за изпълнителни директори Петър Горялов и Ирина Горялова от България бяха удостоени в лично качество с най-високото отличие в световната коучинг индустрия – Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President’s Award). Връчването ѝ от настоящия президент на федерацията Ед Модел и речите на Петър и Ирина изправиха на крака аудитория от над 1000 професионални коуча от пет континента по време на Световната годишна конференция на федерацията, която се състоя от 24 до 27 септември в Лас Вегас, щата Невада, САЩ.
Това е най-високото отличие за значим принос в коучинг индустрията и се дава за пета поредна година лично от президента на един коуч или организация, избирани от над 100 държави. Присъждането на наградата на Петър Горялов и Ирина Горялова е прецедент, тъй като за първи път тя се връчва не на един коуч, а на двама, и то на семейна двойка. Ирина и Петър са и първите неанглоезични носители на отличието – досега с него са удостоявани двама британци, една американка и една австралийка. Първият награден за цялостен принос е сър Джон Уитмор от Великобритания, който пренася един от видовете коучинг от САЩ в Европа през 80-те години на миналия век. Информация за награждаването бе публикувана от над 66 медии, включително Reuters, CNBC, Market Watch, Yahoo Finance, местните канали на ABC, FOX, CBS и други.
Годишната конференция на Международната коуч федерация е най-голямото събитие в областта на коучинга в света. Сред лекторите и участниците в конференцията имаше не само професионални коучове от най-висока класа, а и ръководители и коучове работили по вътрешни коучинг програми в организации като „Гугъл”, Националната авиокосмическа агенция на САЩ (НАСА), „Боинг”, изследователи на коучинга от Харвардския университет и други.
„Ай Си Еф България” е местното представителство на Международната коуч федерация и е сдружение с нестопанска цел. Стратегията му е да подкрепя повишаване на осъзнатостта сред мениджърите у нас за ползите от коучинга като вътрешна и външна услуга и нов подход в управлението на екипи. Паралелно с това сдружението цели да бъде ресурс за всички, които се интересуват от коучинга и желаят да станат професионални коучове. Ирина и Петър са и съоснователи на „Ай Си Еф България”.
Коучингът е професионална услуга от ново поколение за бизнес организациите в България, която директно подкрепя процеса на вземане на решения и реализацията на цели и резултати. Тя е същностно различна от консултацията, менторството, обучението/тренинга, терапията и работата на спортния треньор за развитие на атлети и затова не се превежда на нито един език.
В международен план коучингът се развива през последните 40 г. и се структурира като професия активно в последните 15 г. Според проучване на „PricewaterhouseCoopers” възвращаемостта на инвестицията е средно 7 пъти. Той широко се използва като външна и като вътрешна услуга в бизнес организациите и все повече изпълнителни директори и мениджъри го прилагат като качествено различен подход за постигане на резултати при управление на техните служители и екипи. Благодарение на активната дейност на Международната коуч федерация от септември т.г. коучингът вече е саморегулираща се професия в рамките на Европейския съюз. Според сп. „Харвард Бизнес Ривю” коучинг индустрията надхвърля 1,5 милиарда долара годишно.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg