EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бъдещият офис ще е по-гъвкав

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъдещият офис ще е по-гъвкав

mail07:40 | 24.07.2020прегледи 534 коментарикоментари 0


Водещата компания на пазара за бизнес имоти MBL, съвместно със Sterling Serviced Offices Group проведоха проучване сред 100 наемателя на офис площи в София, за да проследят ефекта от COVID-19 върху бизнеса по време на кризата, както и евентуални промени във виждането на наемателите относно офис пространствата.

Около две трети (63%) от анкетираните очакват негативен ефект върху бизнеса във връзка с пандемията, докато при 19% не се очакват значителни промемени. 7% са песимисти относно краткосрочните и дългосрочни резултати, докато при 11% от компаниите са се появили нови възможности за разрастване в резултат на пандемията.

По-голямата част от наемателите (42%) нямат планове за промяна на броя служители, докато 30% все още не са сигурни  дали ще има някакъв ефект върху броя на персонала. Само една пета от анкетираните наематели дават негативна обратна връзка, предвиждайки съкращения, а 9% планират разрастване.

Измежду наемателите се наблюдават и планове за дългосрочна промяна на конвенционалните офис пространства. Повече от половината (55%) от ползвателите на офис площи са съгласни (12% от които са категорични), че в резултат на пандемията компанията им ще промени модела си на работа от изцяло традиционнен офисен модел към изцяло дистанционен или полу-дистанционен модел. Една пета (20%) от анкетираните все още са несигурни дали ще бъдат приложени нови методи на работа, докато 25% остават консервативни и са по-скоро склонни да продължат да работят по вече установените начини.

Резултатите от проучването показват, че бъдещият офис ще бъде гъвкав, като по-голямата част (57%) от работните места ще са разположени в стандартния офис, една трета (32%) от служителите ще работят от вкъщи, а 11% ще използват гъвкави офис пространства.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg