EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъдещ ремонт на пътя София – Самоков – Боровец - Костенец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъдещ ремонт на пътя София – Самоков – Боровец - Костенец

mail09:10 | 16.08.2023прегледи 670 коментарикоментари 0


Агенция „Пътна инфраструктура“ ускорява процеса по подготовката на проекта за основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов обсъди предвидените ремонтни дейности с народни представители.

Поет е ангажимент в кратък срок – до края на септември, да бъде обявена обществената поръчка за актуализиране на изработения през 2015 г. технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи.

По този начин през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, да се сключат договорите с избраните изпълнители и през 2024 г. при актуализиран технически проект и издадено разрешение за строеж ще може да започне основният ремонт на трасето.

Предвижда се в края на следващата седмица да се проведе среща в Панчарево, за да може гражданите да са запознати с предвижданите от агенцията обезопасителни дейности в отсечката до стартирането на ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg