EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас въвежда е-билетна система в транспорта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас въвежда е-билетна система в транспорта

mail16:11 | 13.04.2016прегледи 909 коментарикоментари 0


Електронна билетна система ще бъде въведена през юни в градския транспорт на Бургас. Тя е част от изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас" и ще позволява прекачването на пътниците от един автобус на друг, без допълнително заплащане, което е основната разлика в сравнение със сега действащата система, базирана само на единични пътувания. Това съобщиха от общината.
Новост в интегрираната билетна система ще бъде въвеждането на електронна карта за градския транспорт с няколко разновидности - еднократен билет за пътуване в едно превозно средство, интегриран билет с времеви лимит за пътуване в цялата градска мрежа, транспортни продукти за определени групи на преференциални цени за учещи и пенсионери, за семейни и групови пътувания, и други.
Електронната карта ще се зарежда от автомати за карти и продажба на билети - т. нар. вендинг машини. Те ще бъдат разположени на седем места в града. В бъдеще смарт карта ще дава допълнителни възможности като посещение в музеи, туристически забележителности, велосипед под наем, паркиране в "синя зона" и други.
Освен това новата система ще предоставя възможност за купуване на карти за еднократно или многократно пътуване от вендинг машините, както и сегашния хартиен билет за пътуване от шофьора.
Цената на еднократното пътуване с електронна карта става 0,95 лв. За тази сума може да се извърши пътуване с един, два, дори три автобуса, но в рамките на 45 минути.
/НЗ/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg