EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Бургас-Александруполис" на финалната права

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Бургас-Александруполис" на финалната права

mail14:00 | 20.06.2011прегледи 645 коментарикоментари 0


София тази седмица ще реши съдбата на проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис", съобщава в. "Комерсант", позовавайки се на българската заместник-министърка на околната среда среда и водите Евдокия Манева.
Проектната компания Транс-Болкан пайплайн (Trans-Balkan Pipeline) е подала алтернативен проект в министерството още преди месец и сега се събират становищата на всички заинтересовани министерства с цел определяне на окончателното решение за влиянието на проекта върху околната среда. ТБП е преразгледала предишната си концепция (изготвена през 2009 г.) за използване на буйове за едноточково швартоване (Single Point Mooring) и сега предпочита усъвършенстван проект за строителство на кейове за разтоварване в района на Бургаския залив.
Миналата седмица руският министър на енергетиката Сергей Шматко посочи, че не вижда напредък по проекта, но според него точка по въпроса трябва да постави не правителството, а българското общество. От предаването на проекта под контрола на министъра на финансите Симеон Дянков България не е внесла нито едно евро в бюджета на проекта и вече дължи над 7 млн. евро на руските си и гръцки партньори, посочва "Комерсант". София се надява да избегне иск от страна на партньорите си чрез негативен резултат от проверката за екологично въздействие, заключава изданието.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165