EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас: 100 фирми заплашени с ДДС-дерегистрация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: 100 фирми заплашени с ДДС-дерегистрация

mail11:40 | 08.11.2011прегледи 409 коментарикоментари 0


Над 100 писма до фирми в регион Бургас изпрати Териториалната дирекция на НАП. Те са адресирани от регистрираните по Закона за данък върху добавената стойност и същевременно са спрели да внасят дължимите месечни вноски, съобщи „Компас”.
Фирмите, които са главно с дейност в строителството, търговията и сферата на рекламата, са декларирали сами задълженията си, но през последните три месеца не са внасяли каквито и да е суми.
Просрочията вече са надхвърли 500 хил.лева. НАП Бургас приканва задължените лица в кратки срокове да възстановят дължимите плащания, в противен случай фирмите ще бъдат дерегистрирани служебно по ДДС и няма да могат да начисляват данък и да приспадат данъчен кредит. Напомнянето дава своите резултати - само през последната седмица са внесени над 80 хил.лева просрочени вноски, уточниха от приходното ведомство. Същевременно фирмите, които поради различни причини са в обективна невъзможност да изплащат в срок вноските си по ДДС, могат да предложат варианти за разсрочено погасяване на задълженията. Ако това обаче не стане, те ще бъдат дерегистрирани, категорични са от НАП Бургас.
От началото на годината служебно дерегистрираните по ДДС фирми са 114. Действия по служебно отписване по ДДС НАП може да предприеме и в случаите, когато за повече от три месеца не се подават справки декларации за дължимия за внасяне данък, напомниха още от приходната администрация в областния център.
 


Тагове: Бургас, НАП, ДДС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162