EUR 1.9558
USD 1.6906
CHF 1.8221
GBP 2.3040
CNY 1.8221
you tube
mobile version

Булгартрансгаз търси кредит от 400 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Булгартрансгаз търси кредит от 400 млн.евро

mail07:41 | 07.06.2020прегледи 217 коментарикоментари 0


„Булгартрансгаз“ започва процедура за осигуряване на кредит до 400 милиона евро за газопровода „Балкански поток“, разширяването на газохранилището в Чирен и преносната си инфраструктура.

Целта е да набере финансиране със срок на изплащане от 6 години. Ако се осигури ресурс на по-ниска цена, дружеството ще има възможност да намали разходите си по осъществяването на проекта „Балкански поток“, както чрез предсрочно плащане на част от дължимите суми към изпълнителите, така и посредством по-ниската цена на финансиране.

За „Хоризонт“ изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов обясни:

„Този заем го взимаме като корпоративен заем, не проектен заем - само за проекта „Балкански поток“. Надявам се интересът на банките и на другите финансови институции да бъде сериозен, за да може да използваме този финансов ресурс и за други наши проекти, свързани с разширението на мрежата, която е на територията на България, и се надяваме да приключим с всички прединвестиционни проучвания по отношение разширението на газохранилището в Чирен и догодина да стартираме и поръчката вече на самото разширение, както също и за интерконектора България-Сърбия“.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg