EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Булгартабак" предлага цигари за 2,20 лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Булгартабак" предлага цигари за 2,20 лв.

mail15:45 | 28.01.2011прегледи 2569 коментарикоментари 0


“Булгартабак“ пуска на пазара разновидности в опаковки от 10 цигари на марките GD и Melnik, при цени съответно 2,30 лв. и 2,20 лв. за кутия. От компанията обясниха това свое решение, като жест към тежкото финансово състояние на домакинствата и дават принос в борбата с контрабандата.  "Отговаряйки на нуждите на нашите клиенти, съобразявайки се с усложнената финансова ситуация на домакинствата в България, и като мярка и помощ на държавата в борбата с контрабандата, от компанията решихме да предложим на пазара двете разновидности в опаковка от 10 къса в икономичен сегмент", се казва в съобщение на компанията.
„Булгартабак” има най-много марки от всички компании производители и вносители на цигари в България в нисък ценови сегмент. Три наши марки – „Средец”, „GD”, „Tresor” от по 20 къса в кутия са в този сегмент, още две – „Мелник” м.о. и „Виктори” м.о. с 19 къса цигари и опаковките от по 10 къса – „Фемина”, „GD” и „Мелник”.
„Булгартабак” провежда ценова политика за запазване и разширяване на пазарен дял и респективно на клиентите си. При сега действащия акциз, при който около 84% от стойността на една кутия цигари представляват акциз и ДДС, „Булгартабак” не може да предложи на пазара значително по-евтини от сегашните си марки в нисък ценови сегмент, които успешно да борят предлаганите контрабандни цигари. Разликата в цената между най-евтината бандеролна цигара и безбандеролните такива е почти два пъти. Дори и компанията да остане без печалба, то разликата между сегашната и другата цена ще бъде стотинки, а не два пъти стойността на продукта.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg