EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Букурещ: Превозвачи на протест

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Букурещ: Превозвачи на протест

mail16:31 | 14.02.2019прегледи 920 коментарикоментари 0


Букурещ е под заплаха от блокиране на трафика, тъй като този месец са насрочени редица протестни акции на превозвачите, съобщава информационният сайт Зиаре.

Конфедерацията на оторизираните превозвачи в Румъния е поискала от кметството на Букурещ да одобри провеждането на протестни митинги на Площада на победата на 13,14, 27 и 28 февруари между 9.00 и 15.00 часа, съобщи кметството.

Превозвачите обвиняват правителството, че отказва да актуализира закона за таксиметровите услуги, за да премахне нелоялната конкуренция, практикувана от платформи от типа на Юбер.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря призова правителството и премиера Виорика Дънчила да намерят "разумен начин за диалог" с превозвачите, за да предотвратят подобни протестни действия, които биха парализирали трафика в цялата централна зона на Букурещ. 

"Всеки има право да протестира, стига да не нарушава закона, и затова кметството на Букурещ разреши митинга, но не е справедливо букурещяните да стават странични жертви в този спор, още повече, че проблемът не е местен, а общ за цялата страна", подчерта Фиря.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg