EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брюкселски фонд подпомага европроекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюкселски фонд подпомага европроекти

mail11:00 | 15.11.2010прегледи 1150 коментарикоментари 1


Евродепутатът Филиз Хюсменова организира информационна кампания, която да насърчи усвояването на средствата по хоризонталните програми на ЕС. През ноември ще се проведат семинари в пет града в страната, на които ще бъдат представени възможностите за кандидатстване с проекти по т.нар. Брюкселски фонд.
На събитията ще бъдат представени особеностите на финансирането на „меки мерки” на ЕС. В тях ще участват потенциални бенефициенти на хоризонталните програми – представители на местната власт, културните институции и неправителствения сектор.
Според Хюсменова, която е заместник-председател на ДПС с ресор европейска политика, българските бенефициенти все още не успяват да се възползват пълноценно от средствата, който Евросъюзът предоставя. Причините за това са както опитът при усвояването на средствата по оперативните програми, представата, че европейското финансиране като тромав и труден процес, така и липсата на разбираема информация за него.
Програмите за допълнително финансиране на страните от ЕС се управляват директно от ЕК. Те дават възможност на новоприсъединилите се страни да използват опита и добрите практики на по-старите и по-опитните държави членки. По този начин бенефициентите от България създават партньорства и изграждат мрежа от международни контакти, като укрепват доверието и позитивния имидж на страната ни в Европа.


 


 
Коментари
 
ulvie - 26-10-2011 г. 22:50:58

mnogo bihme iskali da kandidatstvame po evro proektite ucili4eto ni ima nujda ot sanirane

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987