EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Брокерите":Кадиев e на дрога

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Брокерите":Кадиев e на дрога

mail16:55 | 16.09.2011прегледи 1448 коментарикоментари 0


Георги Кадиев през всичкото време, през 4 –те години като общински съветник критикуваше с ехидна усмивка проблемите, които ние решавахме, за да се развива този град напред. Имах съмнения, че е на лека дрога, сега имам съмнения, че е на тежка дрога. Тези думи принадлежат на Радослав Тошев, един от т. нар. "брокери".
За тях кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев твърди, че са поискали подкуп от кандидата за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев, но в качеството му през 2007 г. и 2008 г. на мениджър на "Линднер" в Бизнес парка. Днес след огласените данни общинските съветници в СОС от ГЕРБ Орлин Иванов и Радослав Тошев и Данаил Кирилов, областен управител на София дадоха специален брифинг в Столична община.
Срамота е градът да има такъв кандидат за кмет и това от него са само приказки, ще го съдя "до дупка", закани се Тошев. Чухме за срещата между Бойко Борисов, Андрей Иванов и Росен Плевнелиев сега, добави той. Твърдя, че Кадиев ще бъде осъден, ще бъде първият осъден кандидат - кмет, подкрепи го в заканите и другия набеден Орлин Иванов. Изявлението на г-н Плевнелиев по случая беше ясно и точно, отговори той на въпрос на медиа. Това е набедяване и е престъпление от общ характер, определи изявленията на Кадиев сегашният областен управител на София Данаил Кирилов. Аз ще представя внесените в общината доклади по сделката на прокуратурата, каза той.
И тримата сме се събрали, за да ви покажем цялата хронология и доказателства през годините кой как е гласувал и оттам ще разберете истината за наглата лъжа и предизборния компромат, който Кадиев сътвори, заяви в началото на брифинга Орлин Иванов.
БГНЕС припомня, че скандалът с т. нар. група на "брокерите" общински съветници тръгна от вътрешни министър Цветан Цветанов. Той каза, че Росен Плевнелиев е бил изнудван за 1 милион лева през 2007 година, когато работил по проекта за бизнес парк "Младост 4".
Георги Кадиев от БСП и кандидат на партията за кмет на София пък каза по този повод, че кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев е бил изнудван за пари преди 4 години от действащ общински съветник от ГЕРБ и от двама общински съветници от десните партии. Първоначално Кадиев отказа да съобщи имената на тримата, но допълни, че прокуратурата трябва да се сезира по случая.
Сигналът, който е постъпил за Плевнелиев е разпределен на съответната прокуратура, каза главният прокурор Борис Вечлев. Той обаче призова, преди да бъдат проверени фактите "да не приписваме вяра или недоверие към господин Плевнелиев". Велчев се възползва от случая, за да призове: "Не очаквайте прокуратурата да стане фактор в решаването на изборите".
Когато човек участва в семинар и говори няколко часа, винаги може негови думи да бъдат сглобени и да бъде направен скандал. Така министър-председателят Бойко Борисов отговори на въпрос дали е направил гаф вътрешният министър Цветанов, като е съобщил, че е искан подкуп от кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.
Премиерът посочи, че на бившия регионален министър никой директно не му е искал подкуп. "Плевнелиев ми каза това, което е казал и през 2007 г., че са правени намеци за това", допълни Борисов. Той заяви, че е човек с полицейско мислене и при такава ситуация щеше да сложи белязани пари например, за да залови нарушителите на закона.
"Той няма това мислене, той не е знаел, че това може да му се случи". Ако не бях премиер щях да кажа не трима брокери, а десетима, които са искали подкупи. Щях да започна отдалеч. Но сега от тази си позиция всеки намек, означава да се вкарам в играта на БСП, категоричен бе Борисов. Тези общински съветници, за които аз знам, не са в нашата партия и не са в общините, заяви премиерът.
Лично на мен подкуп не ми е искан. Аз лично подкуп никога на никого не съм давал. Това пък заяви бившият министър по регионално развитие и благоустройство и кандидат за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.
В крайна сметка днес Георги Кадиев обяви имената на тримата. Той посочи, че го прави, защото не иска да лъже избирателите. "Имената, които господин Плевнелиев е казал на господин Петър Курумбашев, който ги е казал на мен, са тези, които и вчера се появиха в медиите. Това са господин Орлин Йорданов, господин Радослав Тошев и господин Данаил Кирилов", каза Кадиев. Очаквайте подробности

 


Тагове: Кадиев, скандал
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg