EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британски банки преговарят за бонуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британски банки преговарят за бонуси

mail12:45 | 15.11.2010прегледи 536 коментарикоментари 0


Най- големите британски банки водят преговори помежду си за това дали и с колко могат да намалят размера на бонусите, които ще изплащат следващата година, става ясно от публикация на Робърт Пестън от ВВС.
Според източници на Пестън преговорите са активни и се водят под чадъра на Британската банкова асоциация, професионалната асоциация на банковите институции в страната.
„Ние говорим помежду си и се опитваме да постигнем някакви общи споразумения за бонусите, които ще бъдат показателни, че те намаляват и че има по- различно разпределение на сумите за възнаграждения,” коментира висш банкер. „ Все още сме в началото на тези преговори и не е ясно дали ще стигнем до работещо споразумение,” подчертава още банкерът.
Шефовете на банки са наясно, че когато и обявят плановете си допълнителни възнаграждения за следващата година, критиките от страна на политиците и обществото са сигурни, основно заради предприетите мерки по затягане на коланите в публичния сектор и в икономиката като цяло. Усилията им, обаче, са в посока на редуциране на тази критика, отбелязва Пестън.
„Какъв е максималният резултат, който може да се получи? В момента очакванията са, че британските банки ще платят около 7 млрд. лири под формата на бонуси,” споделя участник в преговорите. „ Вероятно може да намалим тази сума на 4 млрд. лири. И въпреки че това е огромно съкращение - все пак 4 млрд. лири е голяма цифра и критиките са гарантирани,” допълва още банкерът.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg