EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британската Debenhams отваря врати в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британската Debenhams отваря врати в София

mail16:04 | 25.10.2012прегледи 1425 коментарикоментари 1


На 1 декември 2012 Debenhams отваря за клиенти вратите на своя първи универсален магазин в София. Стъпването на известната английска марка на българския пазар е свързано със стратегията на компанията да удвои броя на международните франчайз магазини през следващите 5 години.

Debenhams ще се установи в новия мол на булевард „България” - Bulgaria Mall. Локацията и моментът за стъпване на пазара в София са подбрани след дългогодишни проучвания от страна на франчайз компанията, представяща бранда в България, по отношение на текущи и бъдещи молове, както и готовността на потребителите за истински универсален магазин в столицата.

Първият от планираните два магазина Debenhams в България ще е разположен на 3 етажа, на обща площ от 2 800 кв.метра. Той ще предлага на посетителите богат избор от козметика; дамска, мъжка и детска мода; аксесоари и стоки за дома. Амбицията на екипа е да пренесе изцяло формата на престижния британски универсален магазин - високо ниво на обслужване, персонално отношение и контролирано качество на предлаганите артикули за цялото семейство.

Debenhams ще въведе за първи път на българския пазар ексклузивна селекция от марки на британски дизайнери и ще предложи ненадминат избор по отношение на продукти, брандове и ценови нива. Подготвеният микс позволява на Debenhams да се отличи от останалите модни вериги, опериращи в момента на българския пазар.

Вторият магазин ще бъде разположен също в София, като в момента се водят преговори за точната локация. В бъдеще, британската марка обмисля отварянето и на други локации извън столицата.


За компанията Debenhams

Debenhams е британска верига с над 200-годишна история, оперираща под формата на универсални магазини във Великобритания, Ирландия, Дания и франчайз магазини в останалите части на света. Компанията е основана през далечната 1778 година, a първият универсален магазин Debenhams отваря врати на улица Wigmore в Лондон през 1905 година. През 50-те години Debenhams вече е определян като най-голямата група от универсални магазин във Великобритания. Днес веригата има над 240 магазина в 28 страни, като този брой нараства ежемесечно, а пазарният дял на марката във Великобритания е 18 %. Акциите на компанията се търгуват на Лондонската фондова борса, а според проучване на Deloitte през 2012 година Debenhams е сред първите 250 глобални компании, занимаващи се с търговия на дребно.


 


Тагове: верига, София
 
Коментари
 
АНТОНИЯ ВЕЛИЧКОВА - 27-11-2012 г. 19:08:34

ИЗПРАЩАМ ВИ ИМЕТО СИ И ИМЕЙЛА СИ ЗА РАБОТА ВЪВ ВАШИЯ МАГАЗИН.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg