EUR 1.9558
USD 1.7805
CHF 2.0314
GBP 2.2604
CNY 2.4980
you tube
mobile version

Бразилия с голяма инвестиционна програма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бразилия с голяма инвестиционна програма

mail09:40 | 15.08.2023прегледи 477 коментарикоментари 0


Бразилското правителство представи  нова "програма за ускорение на растежа", предаде Ройтерс. Тя ще включва инвестиции на обща стойност от 1,7 трилиона реала (347,47 милиарда долара) във всички щати. 

Програмата за ускорение на растежа (PAC) преразглежда инициатива със същото име, въведена от Лула през 2007 година при първия му мандат като президент, за да стимулира инвестиции в сектори като енергетика, логистика, градска и социална инфраструктура.

Обхватът на програмата бе разширен при наследилата го на президентския пост Дилма Русеф. Според критиците на програмата тя е довела до значителни разходи, задълбочавайки финансовата криза, като междувременно не е допринесла за значително подобряване на инфраструктурата. 

Новата версия на програмата обаче ще бъде белязана от "силно партньорство" между държавния и частните сектори, обяви правителството.

Според комюникето 371 милиарда реала ще бъдат инвестирани от федералното правителство в рамките на плана, докато държавните фирми като "Петробраз" (Petrobras) ще инжектират 343 милиарда реала. 

Частният сектор ще инвестира общо 612 милиарда реала, като се очаква други 362 милиарда също да бъдат насочени за финансиране.

Целта на програмата е "създаването на работни места и генериране на приходи, намалявайки същевременно социалните и регионални различия и полагане на усилия за екологичен преход", обяви правителството. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg