EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борсите в Русия и Украйна след речта на Янукович

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борсите в Русия и Украйна след речта на Янукович

mail11:45 | 11.03.2014прегледи 994 коментарикоментари 0


Фондовата борса в Украйна преобърна тенденцията от покачване към спад от 1,6% след изказването на бившия украински президент Виктор Янукович в Ростов на Дон, предаде ИТАР-ТАСС.
Индексът UX се сви по обяд с 1,62% 1063,95 пункта, след като в първите минути на днешната търговия нарасна с 0,2%.

Руските фондови индекси ускоряват спада до 1,5% след изказването на бившия украински президент, предаде ИТАР-ТАСС. Индексът ММВБ /MICEX/ се сви с 1,51% до 1319,12 пункта, а индексът РТС - с 1,44% до 1142,23 пункта. Руските пазари започнаха днешната търговия със спад.
Бившият украински президент Виктор Янукович заяви на пресконференция в руския град Ростов на Дон, че обявените за 25 май президентски избори са абсолютно нелегитимни, съобщи кореспондентът на БНР в Москва.

Властите, които ще бъдат избрани в резултат на това гласуване също ще бъдат незаконни, подчерта Янукович:

"Искам да припомня, че не само оставам единственият легитимен президент на Украйна, но и върховен главнокомандващ. Не съм прекратявал предсрочно своите пълномощия, аз съм жив и не са ме отстранявали от длъжност според предвидения в конституцията ред".

Отстраненият държавен глава на Украйна описа сегашната обстановка в страната като пълно беззаконие и подчерта, че сегашните власти се опитват да провокират гражданска война. Той обвини Запада, че е сляп и е забравил какво е това фашизъм, защото подкрепя преврата в Украйна. Бившият украински президент заяви, че финансовата помощ на САЩ за управляващите в Киев е незаконна и обяви, че ще се обърне към американския Конгрес и Сенат с молба да дадат правна оценка на сегашната власт.

Украйна преживява тежък период, но ние ще преодолеем тези смутни времена, каза още Янукович и обеща когато обстоятелствата позволят, веднага да се върне в Киев.

Това е второто публично появяване на Виктор Янукович откакто напусна Украйна.

Снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg