EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:Три въпроса за АЕЦ „Белене”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:Три въпроса за АЕЦ „Белене”

mail15:45 | 15.06.2010прегледи 684 коментарикоментари 0


България е евроатлантическа държава, членове сме на НАТО и на ЕС, каза премиерът Бойко  Борисов пред журналисти на въпрос дали има завой  на България от Москва към Вашингтон.  Нашият път е евроатлантически и мисля, че това е  ясно на всеки. Направили сме завой от Москва към Вашингтон още когато сме станали член на НАТО  и ЕС, посочи той.
Премиерът Бойко Борисов присъства на церемонията по освещаването на представителното знаме на Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/.
Като членове на ЕС ние имаме прагматични, нормални  и добри отношения с Русия, каза още българският премиер.  Позицията ни по енергийните проекти е изгодна за България, каза Борисов.  Бургаският регион не иска проекта "Бургас - Александруполис".  Той няма да мине и през международна  екологична оценка, неизгоден е, нямаме  пари за него, а и другите държави нямат пари за  нефтопровода,  допълни премиерът.
Същото е и за АЕЦ "Белене"   - има три въпроса, на които трябва да се отговори - колко пари ще струва централата, за колко години ще се изплати и на кой ще продаваме електрическия ток, каза Борисов. Когато консултантът отговори  на тези въпроси ще кажем "да" или "не"," иначе какво излиза - българите сме будалите,  които трябва да си дадем парите за нещо, без да знаем за какво.  Не правим завой, а  за първи път вървим в права посока, такава каквато трябва", каза Борисов.
Запитан за коментар  по решението на съда  от  вчера по делото срещу "братята Маргини"  Борисов каза " няма как половината да са  виновни с присъда, а другата половина да са невинни. Просто не знам как са го решили, но това е решението на съда. Поел съм ангажимент да не коментирам".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg