EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов:СБ открива изнесен център в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:СБ открива изнесен център в София

mail14:07 | 29.01.2019прегледи 610 коментарикоментари 0


Световната банка е решила да направи световен изнесен център в София, съобщи на среща с бизнеса премиерът Бойко Борисов, като допълни, че това ще доведе до още 200 високотехнологични работни места в страната. Той изтъкна, че България е лидер в Европа в дигиталната икономика, като ръстът в сектора е над 2,5 пъти спрямо този в Германия, Франция, Италия, Великобритания и Испания, а в IT сектора - 8,2 на сто.
Премиерът потвърди основния приоритет на правителството - довършването на АМ "Хемус" и уточни, че в края на март ще започне строителството на поне три лота от инфраструктурното съоръжение, защото по думите му, това ще е реката, по която ще потекат инвестициите за Северна България.
Сигурен съм, че европейците, колкото и да са критични към ЕС, знаят, че по-добро, стабилно и демократично място за живеене от Общността няма, заяви Борисов и изтъкна необходимостта да се търсят общоевропейски решения по  проблемите на отделните държави. Според мен е грешно да се върви на плаващи коалиции, защото те много често водят до негативен ефект, изтъкна премиерът.

Борисов заяви, че

до месец - месец и половина ще има видими резултати за изсветляване на сектора на горивата,

аналогични на тези при цигарите и алкохола. Сега и в горивата правим едни неща и ви гарантирам,  че резултатите ще бъдат същите като при цигарите - драстични. Той посочи, че ще има видеонаблюдение за сектора на горивата за големи, малки и средни фирми. Такова видеонаблюдение - на всеки кран, пристанище, гемия, дете, с пояс да влезе, го виждаме във водата - дали е в Дунав или в Черно море, допълни той. Борисов посочи, че това не е приятно на засегнатите среди и им създава напрежение.
По-прозрачна процедура от това да вкараш решението за самолетите да се вземе от НС няма, каза още той.

Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп и със САЩ,

това възможно ли е, попита Борисов и продължи, че в България често явление е, когато крадецът вика: "Дръжте крадеца!". Той изтъкна, че десетилетие българите са били лъгани, че ще се купуват самолети, а през това време "сме се напълнили с транспортна техника, и то само във ВВС".
Убеден съм, че тези, на които им е хубаво да си ползват банките да си финансират частния бизнес безконтролно, ще са много против, ще се вложат пари срещу нас, може и банкери да излязат на протест, всичко е възможно, но ние сме длъжни да правим правилните неща, но да става каквото ще, заяви премиерът по темата за процеса на присъединяване на България към Еврозоната.
Премиерът изтъкна, че няма спор по стратегическата ориентация на България по темата ЕС и НАТО и отбеляза, че страната ни води балансирана политика в отношенията с Русия. Изтокът не е страшен за нас, там имаме много партньори и ние възстановяваме отношенията ни да стават все по-добри, допълни той.
Пред участниците във форума Борисов подчерта, че България е единствената страна, която по европейски начин се е справила с миграцията. Ако всички държави водеха външната си политика като България, нямаше да имат проблеми, каза Борисов.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg