EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:В неделя избор между ГЕРБ и ДПС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:В неделя избор между ГЕРБ и ДПС

mail14:10 | 28.10.2011прегледи 394 коментарикоментари 0


Ние винаги сме се водили от това, да спестим пари на данъкоплатеца. Едни избори са 20 милиона лева. Да правим един след друг изборите, това е пилеене на пари и то в такава тежка криза. Това заяви по Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че е естествено да има проблеми, защото са много кандидатите, дълги са бюлетините особено в по-малките населени места. "Но те ни спестяват 18 милиона", смята Борисов. Ако искат да ги касират, да ги касират изборите, каза още премиерът и добави: Не виждам никакво основание за това, допълни той. Аз се надявам, че имаме опит, който натрупахме в момента, и в следващите избори ще се справим по-добре.
Борисов заяви, че е съгласен да броят бюлетините на ръка. "Да, разбира се, да ги броят колкото искат, една година да ги броят." И какво като има балотаж, какво ще се случи ако има балотаж, попита риторично той. Те знаят какво са правили и си мислят, че правим същото, каза Борисов във връзка със създадения хаос по време на предаването на бюлетините.
Факт е, че ДПС ни би в Кърджали. Факт е, че ДПС си взе районите, които трябваше да си вземе, каза Борисов и добави, че без Ахмед Доган много трудно може да се победи. "Той затова така ни мрази", подчерта премиерът имайки предвид Ахмед Доган. ГЕРБ и ДПС - това са силните парии в България. Доган или Борисов, това е изборът, заяви премиерът. И в тази ситуация, когато трябва да се избира и най-големият ни противник РЗС дойдоха и ясно се разграничиха от ДПС и Ахмед Доган, каза Бойко Борисов.
ДПС ще ни изненада в неделя, когато в големите градове ще станат опашки и смесените райони ще ни атакуват тогава, каза премиерът. "Аз истински съжалявам, че толкова сме различни с Доган. В политическата класа няма такъв като него. Всички те мълчат и се снишават, защото знаят какво им прави Доган", заяви Борисов визирайки думите на Ахмед Доган на пресконференцията след изборите, че "нощта е бременна", "ще ме целувате". Доган си игра с тях, каза премиерът за поведението на Ахмед Доган по време на пресконференцията след изборите, когато той поиска целувка от БСП, за да даде гласовете на ДПС на социалистите на балотажа. Доган оценява, че всъщност ГЕРБ му причини загуба, продължи Бойко Борисов.
В Кърджали общинските ни съветници са се увеличили, констатира той. Премиерът изрази радост, че ГЕРБ са взели толкова много гласове в местната власт. "Аз самият не съм вярвал, че ГЕРБ може да изкара толкова добър резултат". Факт е, че Волен Сидеров води най-яростната кампания срещу ГЕРБ. Аз винаги съм се отнасял към него с уважение, каза премиерът по повод поведението на лидера на Атака. Според Борисов Волен Сидеров се разбрал "първо с ДПС и после с БСП". Такъв извод си правя, категоричен бе премиерът.
За СДС Борисов каза, че те нямат чувство за преценка. Той припомни думите на лидерът на СДС Мартин Димитров, че техният кандидат-президент щял да спечели.
С 250 милиона се увеличават пенсиите в бюджета от другата година, съобщи премиерът. Но подчерта, че пенсионерите са много и увеличението няма да им се отрази много. На всички пенсионери автоматично всяка година им се увеличават пенсиите. Минималната работна заплата ще стане 290 лв., категоричен бе Борисов.
 


Тагове: избори, Борисов
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg