EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов харесал много Л. Павлова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов харесал много Л. Павлова

mail17:00 | 09.09.2011прегледи 1120 коментарикоментари 2


/Част от стенограмата от заседание на правителството, състояло се на 7 септември т.г../

БОЙКО БОРИСОВ: Колеги, искам да знаете какво съм решил. Всички знаете, че Росен Плевнелиев е кандидат за президент, Маргарита Попова – за вицепрезидент. Понеже министерството на Росен Плевнелиев е такова, че винаги би могло да се обвини в пиар, в каквото и да било или в използване на министерството. Днес чухте да правим апликации за „Струма” и за всичко останало и там нямаме време да си играем със заместници и то за два месеца в този период. Още повече, който отива на война или на избори, трябва да върви така, че да отива да я спечели. Ако мисли, че ще я загуби, няма смисъл да отива.
Маргарита Попова е в отпуск, защото има да довърши във Висшия съдебен съвет, има някои заседания в Брюксел, на които трябва да бъде, но най-публичното в случая е кандидат-президентът. Затова считам, че е много достойно и правилно от страна и на Росен Плевнелиев, и на партията, и на кабинета веднага след номинацията в неделя, като се има предвид, че имаше два почивни дни, всъщност в първия работен ден да си подаде оставката. Както вече казах, сутринта съм му я приел. На негово място ще бъде заместничката му Лиляна Павлова. Целта е на практика министерството изобщо да не боксува, а да има пълна приемственост.
Тя е жена, която от много години е в сферата, много уважавана в Брюксел, един от моторите в министерството по еврофондовете. Дойде от Министерството на финансите с опит в тази посока, перфектно работи с Томислав Дончев по линия на еврофондовете, с Московски по оперативната програма, с Министерство на околната среда и водите, с Министерството на културата.
При вземането на решението Вежди Рашидов изигра много важна роля действително с това, което се прави за всички тези музеи и археология и всичко останало. Съобщавам ви го да знаете, а чисто документално трябва да отидем в парламента, предполагам, да се види дата кога това да се случи, да не губим време сега. Тя е присъствала тук на Министерски съвет доста пъти, когато Плевнелиев е отсъствал, но когато я представям, така или иначе, ще я представя и на вас. Ако е тук, да влезе да ви я представя.
ВЕЖДИ РАШИДОВ: В подкрепа, господин премиер, държа да Ви кажа и нека и колегите да чуят. Наистина това, което имахме за култура по МРРБ, на 100% сме подписали, едва сега започваме реализация на всички обекти. Вече пет обекта имаме излезли, готови сме за откриване. Наистина, като художник, ако не беше Лиляна Павлова да ми помогне, и сърцато, наистина министерството трудно щяхме да се справим с европарите. Но сега гордо мога да кажа, че на 100 % всичко, каквото има за културата, това е благодарение на екипната работа, която имаме с Министерство на регионалното развитие и благоустройството и особено на всеотдайността на Лили Павлова.
Благодаря Ви.
БОЙКО БОРИСОВ: Това е Лили Павлова, знаете я всички.
 


 
Коментари
 
Димитър - 09-09-2011 г. 17:22:22

Грешка има в заглавието: Л. Павлова, не Попова.

той - 09-09-2011 г. 17:45:50

ми да се вземат тогава

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg