EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Следобед цялата сделка за "Мини Бобов дол"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Следобед цялата сделка за "Мини Бобов дол"

mail12:55 | 14.10.2016прегледи 1666 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов настоява пред концесионера „Въгледобив Бобов дол” ЕООД да изплати незабавно дължимите суми на миньорите и служителите от дружеството, осъществяващи добив от рудник „Бабино”. Министър-председателят посочи, че при продължаващо неспазване на трудовото законодателство, възлага на министъра на енергетика Теменужка Петкова да започне процедура по прекратяване на концесионния договор за добив от участък „Бабино”, сключен през 2007 г., поради неизпълнение на основни клаузи от него, свързани с осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд, плащане на социални и здравни осигуровки, заплати. Припомняме, че с анекс номер 1 от 26.02.2007 г. към договор от 24.03.2005 г. Румен Овчаров, в качеството му на министър на икономиката и енергетиката, прехвърля изцяло правата и задълженията по концесията от „Мини Бобов дол” ЕАД на „Ораново” ЕООД (преименувано през 2008 г. във „Въгледобив Бобов дол” ЕООД) по отношение на участък „Бабино”.

Следобед ще ви изкараме цялата сделка за мини „Бобов дол” как е минала, как е продадена, кои депутатите са били там. Това каза Борисов пред журналисти в НС. „Помолих ПГ на ГЕРБ да не се подвежда по популизма и откровеното нахалство, което демонстрират наши колеги. Помолих г-н Главчев, ако е възможно да се свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред, плюс още няколко анкетни комисии, които парламентарната група предлага”, обясни премиерът. „ Изключително съм разочарован от това, което наблюдавам последните дни. Следобед ще ви изкараме цялата сделка за „Мини Бобов дол” как е минала, как е продадена за 1 лв., как е купена за 35 млн. евро, кога, от кои хора и кои депутатите са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници”, каза още Бойко Борисов.

Няма друга конфигурация в момента, освен управлението на ГЕРБ. Другия вариант е подобен на типа "Орешарски". Ако някой си мисли от РБ и Патриотичния фронт, че ние ще подкрепяме техните идеи, а когато ние имаме проблем те ще се крият това няма да стане. От къде на къде Реформаторите сега ще се правят на опозиционна партия и не идват на работа, разгневен е Борисов. Той предупреди, че ако това продължава ще бъде принуден да преформатира правителството. Според него е лицемерие Реформаторите да имат министри и зам.-министри, а да критикуват кабинета. Той ги призова да не прехвърлят всички проблеми върху ГЕРБ, както става с квадратчето в бюлетините "Не подкрепям никого".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg