EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов пръв гост на новия австрийски канцлер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов пръв гост на новия австрийски канцлер

mail12:33 | 05.12.2017прегледи 9945 коментарикоментари 0


Австрийският външен министър Себастиан Курц отправи покана към премиера Бойко Борисов да бъде негов пръв официален гост във Виена на 1 януари, а българският премиер подчерта, че го очаква като колега в Европейския съвет.

Курц е председател на Австрийската народна партия, която спечели парламентарните избори и той бе натоварен да състави новото правителство на страната. Очаква се Себастиан Курц да стане канцлер на Австрия до седмици.

Двамата лидери са обсъдили в телефонен разговор възможностите за по-силно партньорство и сътрудничество между България и Австрия, както и предизвикателствата в рамките на Европейския съюз.

В контекста на председателство на Съвета на ЕС, което веднага след България ще бъде поето от Австрия, двамата са засегнали теми, свързани с бъдещите процеси и реформи в общността.

„Фактът, че председателствата на двете държави са едно след друго дава голям шанс за постигане на по-добри резултати“, е подчертал Себастиан Курц, се посочва в съобщението на пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерът Борисов е използвал възможността да запознае австрийския си колега с предстоящата среща на върха на тема „Западни Балкани“ в София, която ще се проведе през май в рамките на Българското председателство. Двамата лидери са категорични, че ще обединят усилията си за Западните Балкани и че за една година биха могли да  допринесат за постигане на голяма крачка напред в развитието на региона, в това число по-добра свързаност и трайни резултати по европейския път на държавите от Западните Балкани.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg