EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов посети фабрика за мембранни облекла

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов посети фабрика за мембранни облекла

mail12:41 | 17.03.2020прегледи 10399 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов посети първата високотехнологична компания в областта на мембранните облекла във Враца. Заедно с премиера беше и ръководителят на логистично-координационния център към Националния оперативен щаб главен комисар Николай Николов.
Във фабриката работят 350 души, които може да произвеждат по 1000 облекла на ден. Днес ще бъдат готови 200-300 бройки, които веднага ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1 600 ще бъдат произведени до утре.
"Първите 100 бройки ги разкарвате. До довечера каквото има го разкарва, за да може да стигнат до лекарите, медицинските сестри и санитарите", каза Бойко Борисов.
Българската компания е създадена през 1994 г. Тя е водещ производител на високотехнологични облекла и разполага със собствени шивашки фабрики, развоен център, логистична база, магазини. Компанията работи с над 20 предприятия на територията страната, освен техните. Повече от 2 000 души са в постоянна готовност да поемат допълнителни поръчки, ако е нужно, обясни представител на предприятието.
Мембранните облека - защитните гащеризони, които са започват да се доставят от днес, са произведени с материал, който е бил предвиден за друга поръчка за Германия. Тази поръчка е била отменена, защото в България има нужда по най-бързия начин да се представят на българските лекари на първа линия, както и тези, които се нуждаят от тези гащеризони.
Ципът на облеклата е водонепроницаем, за да се гарантира, че и в предната част няма да има никакво проникване на течност. Облеклото може да се пере до 50 пранета на температура от 40 до 60 и повече градуса. Мембраната е дишаща и е също водонепроницаема.
Премиерът Борисов съобщи, че довечера ще има заседание на Европейския съвет по интернет. България участва в обща европейска поръчка. Страната ни дори може да предложи българската фабрика да кандидатства да се включи и с производство в поръчката.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg