EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Подходящо е за инвестиции от Египет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Подходящо е за инвестиции от Египет

mail17:00 | 08.12.2010прегледи 929 коментарикоментари 0


„Египет е страна, с която сме в традиционно приятелски и дългогодишни дипломатически отношения, които сякаш останаха малко встрани през последните 20 г., когато България пое по пътя към Европейския съюз и НАТО. Сега е време да възобновим тези отношения.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора си днес с министъра на външните работи на Арабска република Египет Ахмед Абул Гейт, който е на посещение в страната ни по покана на българския си колега Николай Младенов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
„България, със своята изключително благоприятна за капиталовложения икономическа среда, предлага добри условия за чуждите инвеститори и аз се надявам в най-кратки срокове да повишим нивото на отношенията между нашите две страни в тази посока”, заяви още министър-председателят. По думите му периодът в държавата е изключително благоприятен за инвестиции.
Министър Ахмед Абул Гейт потвърди желанието на своята страна към повишаване на търговския обмен между България и Египет. „Нашата икономика в момента е в подем, имаме инвестиции във всички развиващи се държави”, подчерта той.
По време на разговорите страна ясно, че Египет има интерес за капиталовложения в областта на енергетиката, земеделието и отбраната. Темите ще бъдат подробно обсъдени и по време на предстоящото официално посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Кайро в началото на 2011 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg