EUR 1.9558
USD 1.7973
CHF 1.9740
GBP 2.2988
CNY 2.4807
you tube
mobile version

Борисов не планира промени в кабинета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов не планира промени в кабинета

mail09:20 | 21.03.2016прегледи 548 коментарикоментари 0


Не планирам промени в правителството, във вторник ще обясня на ПГ на ГЕРБ това, което ги интересува. Това каза премиерът Бойко Борисов във връзка с декларацията на ПГ на ГЕРБ, с която излязоха миналата седмица, в предаването„Здравей, България“ по Нова телевизия. „В един момент на ГЕРБ им омръзна да се явяват ментори, да обясняват от сутрин до вечер колко са честни, неопетнени, в бяло и едва ли не толкова далече от властта. Когато правихме правителството, г-н Кънев стоеше точно срещу мен, определихме възможно най-доброто във всяка една сфера – министри, зам.-министри, областни управители”, поясни премиерът. Борисов заяви, че ПГ на ГЕРБ и хората в партията могат да изразяват своето мнение. „Вече им стигна до челото. Какво са казали всъщност? Г-н Ненчев излиза на конгреса на ДСБ и казва, че е техен министър. В същото време депутатите на ГЕРБ са подкрепили всичките му закони и благодарение на тях, на работата на финансовия министър и приходните агенции събрахме повече пари и направихме това, ако си спомняте преди една година казах няма да даваме пари за отбрана, защото ги нямаме. Сега, когато пари в бюджета има за самолети, за двигатели и всичко, той отива и ги дразни. За това те излизат и казват – добре като си техен министър с 13 депутати как тогава всички закони ти минават”, поясни министър-председателят.
На въпрос дали това го дразни, премиерът заяви, че преди няколко дни е направил съвещание с министър Николай Ненчев, с началник щаба на отбраната, на което са приготвили доста добри неща. „Самият Ненчев спря няколко и то много големи обществени поръчки, за които имаше съмнения”. „Твърдя, че всяко едно от нещата, които министърът е направи го е консултирал с мен. Имаме прекрасна комуникация и ако не беше казал подобна реплика – сиреч за дреболии се създава един шум, който не е здравословен за никой”, каза още той.
„Във вторник ще се срещна с депутатите и ще им обясня това, което ги интересува”, добави премиерът.
По думите му, на депутатите от ГЕРБ им е омръзнало да слушат по цял ден как някакви хора в бяла се опитват да изкарат ГЕРБ лош.
На въпрос дали планира някакви правителствени промени, Борисов уточни: „Не. След като казах, че с Ненчев работим прекрасно и съм убеден, че ще продължат да се случват добрите неща в армията, трябва да кажа и за Москов”. „Здравната реформа е нещо, в което всички са се препъвали, но факт е, че само в здравната каса сме намалили дефицита с близо 350 млн. лв. Как ще го обичат Москов? Поевтинихме лекарствата, накарахме да връщат пари в бюджета, в болниците миналата година вкарахме най-добрата апаратура за 300 млн.”, допълни Бойко Борисов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4341