EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Миньорите с по-голяма заплата от Дянков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Миньорите с по-голяма заплата от Дянков

mail18:10 | 05.01.2012прегледи 1434 коментарикоментари 2


"Аз дори не знам за какво става въпрос". Това каза премиерът Бойко Борисов по повод стачката на работещите в мини "Марица-изток" и исканията на синдикатите премиерът да е гарант за споразумение, предаде кореспондентът на БГНЕС от Стара Загора.
Днес министър-председателят провери строителните дейности на автомагистрала "Тракия" при пътен възел Нова Загора. Възелът е част от ЛОТ 3 на аутобана - Нова Загора – Ямбол.
Миньорите в момента трябва да са много доволни, заяви премиерът и обясни защо: "Само благодарение на мен, на моята воля, желание и с големи благодарности към Нона Караджова "Брикел" продължава да работи". Според него, няколко хиляди работници в "Брикел" трябва да благодарят на правителството всеки ден, че са им спасили работните места.
Премиерът се скара на журналистите, че го питат за миньорите, при положение, че те не са в Стара Загора и затова той е започнал да коментира първо ситуацията в "Брикел", защото и той е в същата област. "Защо трябва да ми диктувате откъде да започна?", обърна се министър-председателят към журналист.
"Това, което знам към днешна дата е, че миньорите получават от порядъка на 2300 лева заплата – едни от най-големите заплати. За Нова година им изплатиха 1300 лева бонуси плюс за храна, и какво ли още не", продължи Борисов коментара си, този път за миньорите в мини "Марица-изток". "Искам само да кажа, че въглищата са на държавата, на всички българи. Тази година вдигаме пенсиите, вдигаме майчинските, вдигаме вдовишки заплати, вдигаме минимални работни заплати - трябват пари за инфраструктура и ако всяко предприятие, което е дало някакъв положителен баланс и е на печалба, каже, че си иска тези пари – с какво вашите заплати, пенсии и всичко останало ще се вдигнат?", попита Бойко Борисов. Премиерът заяви, че не е обещавал нищо на държавното въгледобивно предприятие. По думите му, ако мениджмънтът е обещал нещо и не си го изпълнява, ще го изпъди.
"Ние събираме всяка стотинка с Дянков, за да може да се случат тези проекти, с Барозу съм провел три разговора и затова му благодарих - до минута спази сроковете и ни върна парите, за да си подпреме фискалния резерв, да си имаме пари, за да минем в новата година. Виждате 2,1 дефицит, а помните ли какво пророкуваха Костов, Станишев - ще има актуализация на бюджета, че няма да го изпълнят бюджета и какви ли не апокалипсиси рисуваха", каза Борисов. Той заяви, че сме в демокрация и ако миньорите не са доволни от заплатите си, могат да стачкуват. "Те вземат повече и от вицепремиера", добави Борисов, визирайки финансовия си министър Симеон Дянков. "Ако мениджмънтът е подписал споразумение – целият мениджмънт да си отиде", заключи Борисов по темата. /БГНЕС
 


 
Коментари
 
Илия - 05-01-2012 г. 22:29:36

Става въррос за некадърното ти управление бре Борисов. За това става въпрос. Не се прави на незнаещ.

Тодоров - 06-01-2012 г. 09:38:17

Сбъркал си сайта, илийчо. Това не е сайт за крайни политически изказвания. Марш обратно в дневник, мадияпул или от там откъдето си изпълзял

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg