EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Борисов 2 седмици преди вота + двете лобита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов 2 седмици преди вота + двете лобита

mail07:35 | 25.10.2016прегледи 2582 коментарикоментари 0


ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен, нито в средносрочен план могат да управляват заедно. И ние сме го заявили това неведнъж, не два пъти, не три пъти, не пет пъти. Това каза в интервю за Нова тв премиерът две седмици преди президенския вот. Ето основни детайли от него.

За БСП и ДПС:

 Ако за българския народ нещо има, което е така противно или като лош модел да послужи, това беше моделът „Орешарски“. Надали има българска партия, вие виждате, че БСП бяга като дявол от тамян от времето, в което ставаха на крака и му ръкопляскаха на Орешарски, като влизаше в парламента. Какво направи г-н Доган? Изкара Орешарски кандидат за президент. Така сега ще преброи колко гласове има.
Водеща: Да.
Бойко Борисов: Момент. След това той познава изкушенията на българина много добре. Жаждата за власт, поговорката да ми изгори къщата, но по-добре и плевнята на комшията да се запали. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ не му дава излаз към властта…
Водеща: Тоест не приемате договорка с тези гласове, които ще спечели Орешарски?
Бойко Борисов: Точно така. Сиреч сега изкушението е при БСП. Те ще видят на първия тур, че не могат да бият сами ГЕРБ. И трябва да отидат да ги поискат тези гласове. Когато ги поискат тези гласове, ще им кажат, да, но както ще правим сега вот на недоверие заедно, след като падне този кабинет, ако изкарате президент вие, правим мнозинство. Вече Радев става новият Орешарски. И това е подготвено много отдалече. Първо, в БСП никой не познава Радев. Познава го Мишо Михов от АБВ и Първанов. БСП откъде го познава? Къде са ходили по летищата да го опознаят?
Водеща: А кой в ДПС познава Радев тогава?
Бойко Борисов: Момент. ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Оттук нататък следва защо Радев не е кандидат на БСП. Същите приказки, ако си извадите интервютата, говореха за Орешарски,преди да стане премиер. Безпартиен, експерт, честен човек, може да управлява. Същото говорят за Радев сега. Само че Радев с гласовете на ДПС станал президент, ще е същият този зависим, какъвто е Орешарски. Не случайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студиата. Разбира се, неуспешно, но пак той продължава да е цялата схема. Отново се задейства всичко, което беше в предишния…
Водещ: Вие няма ли да се борите за гласовете на ДПС? Това ми беше първоначалният въпрос.
Бойко Борисов: Не, няма да се борим за гласовете на ДПС.
Водещ: Защото ще избави повече гласове от тази добавка?
Бойко Борисов: Защото този, който вземе гласовете на ДПС сега, трябва да обещае, че ще управлява заедно с тях.
 

За обща дясна кандидатура

Направих всичко възможно да има един кандидат за президент в дясно. Министър Ненчев ми е свидетел - направих всичко възможно да има един кандидат в дясно. Щяхме да победим по-лесно. С него говорихме, че от ГЕРБ можем да дадем кандидат за президент, те да дадат вице. Той каза, че всички са съгласни, но понеже Радан и Атанасов искат да им се обадиш лично и да им го предложиш и тогава да се съгласят, обадих се на Атанасов, той каза, че „има хляб” в това. После на Радан, а той в Австрия на екскурзия, каза искам, ама съм зает, като дойда в сряда ще се обадя, вечерта ще се видим. И аз си мисля, че действително става. В сряда сутрин гледам пресконференция Атанасов и Радан Кънев обясняват как по-лошо от ГЕРБ няма. Канцелирах срещата и приключих”, обясни премиерът. Той отбеляза, че не иска друг партньор освен Реформаторите и те са възможно най-добрият партньор.

За Прокопиев и Пеевски

Бойко Борисов: А Пеевски няма нищо общо с управлението на ГЕРБ. Никога не е имал. Докато Прокопиев е имал общо. Кръгът „Капитал“ е имал общо. И те са ми предложили 5-6 министри навремето, и реално са участвали, докато им видя акъла и ги изгоних.
Водещ: Кои бяха техните министри?
Бойко Борисов: Като се започне: Дянков, Трайков, Караджови, сигурно още. Плевнелиев. Тогава те ми ги дадоха, те ми ги предложиха.
Водеща: Няколко пъти казахте, че на нас някой нещо ни внушава. И аз това ви моля за…
Бойко Борисов: Ами да, защото ви виждам позицията.
Водещ: Не, мнителен сте. Обидно е към нас като журналисти, че някой трябва задължително нещо да ни внушава.
Бойко Борисов: Защо не питахте?
Водещ: Питахме ви нормално.
Бойко Борисов: Защо всеки път ме питахте за Пеевски, а не за Прокопиев. Двамата са еднакви абсолютно.
Водещ: Еднакви ли са?
Бойко Борисов: Абсолютно. Единия влияе на БСП е влияел за министри, другият – в началото ми влияеше и на мен.
Водеща: Добре, давайте. Кой предложи Прокопиев?
Бойко Борисов: Как кой го предложи?
Водеща: Каква е ролята на този човек в задкулисието?
Бойко Борисов: В предишния ми кабинет – Дянков, Плевнелиев, Нона Караджова, Трайков.
Водещ: Защо ги приехте, ако не сте вярвал, че това са добри професионалисти?
Бойко Борисов: Защото бяха добри експерти, доведоха ги, ставаха. И някой действително си стават.
Водеща: Казвате, че вие сте жертва на тези две лобита?
Бойко Борисов: Сиреч, има желание на лобитата да участват във властта. И на всичките, не само на тези.
Водещ: Можехте ли да откажете?
Бойко Борисов: Аз в последствие като видях тези, които не стават, ги махнах. Защото ГЕРБ не е зависим – това е много важно да се знае. Над мен няма никой. Над ГЕРБ няма кой. Разбира се, ако ми дадат добър човек или добър експерт, с радост ще го взема, но ще го наблюдавам.
Водещ: Има ли в момента такива ваши министри, които са предложени…?
Бойко Борисов: Не, сега няма. Всичките са на ГЕРБ. Ние минахме и по този път. И на чужди коне се повозихме, видяхме, че не е хубаво. И сега партията си е над всичко.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4299